Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. március 13. - BBerni86

Vajon hányan gondolnák magukat évekkel fiatalabbnak, ha eltűnnének a rohadt tükrök? Az is felmerült benne, mi lenne, ha olyan tükröket fejlesztenének ki a tudósok, melyek a valós életkort mutatják: azaz összevetve a mentális és fizikai egészséget, olyan képet, mely pontosan modellezi a tükörbe néző aktuális állapotát. Vajon hány harmincéves nézne ki ötvennek és hány ötvenes huszonötnek? (R. Kelényi: Váláshelyzet)

 

  • Mit csináltok itt?
  • Egy teknős beleszart Bode kezébe, és most meg akarja tartani felejthetetlen nyarunk emlékére.
  • Szóval, ismerkedik a természettel. És te mit csinálsz?
  • Ismerkedem az unalommal és a szorongással.
  • Menő! Abba se hagyd, csak segíts közben festeni, apa üzeni, hogy vége a pikniknek.
  • Szuper, hogy elhozott ide, hogy rabszolgának használjon. (Hill & Rodriguez: Kulcs a zárját)

 

Mindegyikünknek lehet több élete is, de vannak határok. Sose tudjuk, mik azok. (Tóibín: Nora Webster)

 

Valóban kicsi az esélye, hogy a gyilkos nem vette észre, hogy véletlenül jól átvágta a nő nyakát, ezért főzött neki egy erős kávét, hogy szedje össze magát végre, ne fetrengjen ott túl sokáig. (Murray: Visszatérő végzet)

 

Mindent megtettem, hogy boldoggá tegyem, hogy velem maradjon. Nem tudtam, hogy ha valaki tényleg menni akar, azt nem lehet visszatartani. (Marshall: Ismerősnek jelölt)

 

Sokatlanul hosszú, szuperéles karma van – folytatta Hablaty – áldozatát úgy teszi mozgásképtelenné, hogy karmával elvágja az Achilles-ínt a boka felett, így áldozata nem tud elfutni. Utána elevenen felfalja. Nem valami kedves lény. (Cowell: Így legyél kalóz)

 

A szerelem az, ami miatt a város magába szívhat vagy kitaszíthat. Csak néhányan jönnek rá erre és kerülik el ezt, míg a többiek közülünk isznak, gyereket nemzenek, templomba járnak, és ez elégnek látszik ahhoz, hogy a felszínen maradjunk. (Murphy: Dumplin)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3714681378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása