Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Steadman: Zavaros vizek

2019. március 17. - BBerni86

3_13.jpgErin éppen egy dokumentumfilmet készít, amihez börtönbe került emberekkel interjúzik. Köztük van az utolsó, klasszikus londoni gengszter, és egy középkorú asszony is, aki már arról álmodik, hogy kikerül és anya lesz belőle. Erin is családalapításon töri a fejét.

A barátja, Mark megkérte a kezét, és ők ketten a tökéletes pár. A csodás esküvő is közeledik, remek helyen, majd egy csodás nászúttal folytatva. Mark nem csak helyes, de nagyon okos is. Menő egyetemen végzett bankár, akinek a mostani helyén kezd elege lenni a főnökéből. Így barátok útján tájékozódik más lehetőségekről is. Ám mielőtt felmondhatna, egy kotnyeles kollégának hála kirúgják, így már az új helye sem vár rá. Nagyon igyekszik új állást találni, de nem akarja alább adni az eddig megszokottnál. Bankár volt, az is akar maradni. Erin támogatja, de semmiről nem akar lemondani. A nagy esküvő, a Bora Bora legjobb helyein lefoglalt nászút és a házuk is kell neki. Meg se akarja hallani, amikor Mark 4_13.jpgazt mondja, az ő keresete nélkül ezek nem fenntarthatóak, hiszen Erin eddig sem, és most sem keres sokat.

Bár vannak feszültségek, Erin boldogan lesz a nagy esküvőn Mark felesége. A nászutat ugyan 3 hétről 2-re csökkentik, de úgy tűnik, az idilli környezetben Mark is el tudja engedni magát. Erin még abba is belemegy, hogy elmegy a férfival búvárkodni. Mark szenvedélye a merülés, a nő fél a víztől, de most azt akarja, hogy minden csodás legyen. A férjének nem mondja, de a fogamzásgátlót is kidobta, közös gyereket szeretne.

A merüléskor egy roncsra bukkannak, egy helikopter zuhant le, és haltak meg a benne ülők. Viszont, ők találnak egy táskát. Rengeteg pénz van benne, egy orosz adatokat tartalmazó pendrive és gyémántok. Töprengenek, mi legyen, de arra jutnak, ez lehetne a jövőjük alapja. Hazacsempészik a talált holmit, és igyekeznek minden nyomukat eltüntetni.

1_7.jpgMark nagyon ismeri a bankokat, így kitalálja, hogy mossák tisztára a pénzt. Csak egy svájci út, néhány elegáns ruha és nem kevés mersz kell hozzá. Nyitnak egy közös számlát, rákerül a pénz, és ezzel vége is lehetne.

Erin erre már tudja, hogy a nászúton teherbe esett, de egyelőre még nem akarja a férjének is elmondani a jó hírt. Ki akarja várni, míg megnyugszanak a kedélyek, és biztonságban használhatják a pénzt.

De a gyémántok nem hagyják nyugodni őket. Azok is kisebb vagyont érnek. Erin megpróbálja itt-ott eladni őket, de Mark nagyon mérges érte. A nő nem vigyázott a nyomokkal, több kamera is rögzítette, mi van, ha visszajutnak hozzájuk? Van miért aggódni, hiszen a másik angol párt, akivel összekeverhették őket a nászúton, holtan találták a szigeteken. Állítólag búvár baleset volt, de Mark biztos benne, hogy a maffia kereste rajtuk a táskát, majd gyilkolta meg őket.

Erin így a maffiózóhoz fordul, akit az interjúk miatt ismer. Ő ajánl neki orvgazdát is.

Még a nagy üzlet előtt Erin a férje holmijai között szörnyű igazságra bukkan. Mark kinyomozta, mit tartalmaz a 2_17.jpgpendrive, és titokban zsarolja vele a maffiát. Készül az átadásra. A svájci számláról is magáévá tette a pénzt. Erin nem akar hinni a szemének: Mark elhagyná, kilépne így az életükből?

Ő is odamegy, az események elszabadulnak. A maffia embere, de Mark is holtan végzi. Erin karjai között haldoklik, aki legalább most látni akarja benne a férfit, akit szeretett, akinek gyereket fog szülni. De Mark tekintetében mást lát meg. Erin így erőt vesz magán, az éjszaka közepén sírt ás, eltünteti a holtakat. Majd eljátssza a feleséget, akinek eltűnt a férje.

Szeretettel várja a babát, és próbál arra emlékezni, amíg boldogok voltak. Mielőtt Mark megváltozott volna. Mert azt képtelen elhinni, hogy a bőrönd előtt se szerette. Annak kellett elrontania mindent.

 

Nem a sztorihoz kapcsolódik, de a regényhez igen. A filmjogai elkeltek, Reese Whiterspoon cége vette meg őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8514692128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása