Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. május 01. - BBerni86

Egyesek képtelenek elengedni magukat. A régi iskolaigazgatóm is egy ünneprontó alak volt. Minek kellett kirúgnia, csak mert felgyújtottam a kocsiját? (Esposito: Őrület)

 

De igazából nem a halálukat bánom. Mindnyájan megszületünk, és hiába futunk, úgyis meghalunk, minden versenyt a halál fog megnyerni. Az elpazarolt időt bánom. (McDonald: Éjszárny)

 

Nem adhatunk fel mindent, amiben hiszünk. Főleg azt nem, hogy mit tartunk helyesnek, és mit helytelennek - mondta Maxie. - Pusztán a túlélés nem lehet indok. (Higson: Felnőttek nélkül) 

 

Kedvemre való lenne, ha néhanapján hihetnék a saját szavaimnak. Hazugság hazugság hátán, melyekből összeáll egy nagy áltatás. A Kárhozat talán igyekszik becsapni az embert, de a fajtánk magától is az önámítás mestere. (McDonald: Éjszárny)

 

Életed két legfontosabb napja az, amelyiken megszületsz, és az, amelyiken rájössz, miért. (Esposito: Őrület)

 

A felnőtté válás néha olyan gyorsan történik, hogy mindenkit meglep. (Cowell: Így lopd el egy sárkány kardját)

 

Az emberiség legnagyobb kudarca, hogy elhiszi, a fajtársai képesek lesznek felnőni az eléjük állított példaképekhez. (McDonald: Éjszárny)

 

Az őrült, boldog szabadság azonban hamar véget ért, amikor rájött, hogy nem minden felnőtt halt meg. És ha elkapnak, a túlélők sokkal rosszabbul bánnak veled, mint bármelyik szülő, tanár vagy rendőr. Egy szülő legfeljebb megbüntet, egy tanár bent tart a suliban tanítás után, egy rendőr pedig letartóztat, de egyikük sem próbálna megenni téged, mint azok a felnőttek, akik manapság az utcákat róják. (Higson: Felnőttek nélkül)

 

Megnyugtató ez az illat, mint egy gyermekkori emlék, ami körülölel, bepólyál, és az eljövendő boldogság ígéretével kecsegtet. Mindez persze ámítás. Mert a megnyugtató illat fátyla alatt legyek donganak, csótányok surrannak, éhes macskák kísérik rút tekintetükkel minden mozdulatodat. (Mangan: Tanger titkai)

 

- Figyelj! Mondd meg az igazat! Valamiképpen a stréberek alcsoportjában kötöttem ki, ahol ti vagytok az alfa stréberek. Igazam van?

Visszafojtottam a nevetésemet, nehogy újra horkantás legyen a vége. Kis félmosollyal feleltem:

- Miből jöttél rá? Hogy megszállottan rajongunk a közép-angolért? (Goo: Hogyan fogj pasit 24 lépésben)

 

Ma már tudjuk, hogy a Sixtus-kápolna mennyezetfreskója nem egyetlen ember alkotása. A látogatók milliói számára azonban, akik átverekszik magukat a Vatikán termeinek és folyosóinak labirintusán, hogy beléphessenek a kápolnába, leülhessenek valahol a padsorokban, és tudtukon-akaratukon kívül Jónás prófétát utánozva felfelé bámuljanak, a fölébük boruló látvány ettől még nem kevésbé csodálatos. (King: Michelangelo és a Sixtus-kápolna)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6214774990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása