Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Városkép

2019. május 07. - BBerni86

5_18.jpg5: Morrill: Vakrandi a végzettel - egy ifjúsági, romantikus regény, amelyből közelebb kerül hozzád London. Adott egy lány, aki irányítás mániás. Az osztálykirándulást is nagyon leszervezi Londonban, de aztán pont egy olyan srác lesz a párja, aki az ellentéte. Kis szerelem, és a város bejárása.

4: Evans Welch: Szerencsés szerelem - nem konkrét város, de egy jó kis ír túra vár ebben a 4_24.jpgkötetben minden kedves olvasóra. A hősnőnk le akar lépni a családi nyaralásról, balszerencséjére ezt csak a bátyjával teheti meg. A szülőknek megy a hazugság, ők meg egy helyi sráccal nyakukba veszik Írországot. Van egy útikönyvük, és velük együtt mi is meglátogathatjuk a kiemelt pontokat.

3_26.jpg3: Perkins: Anna és a francia csók - Párizs, a kedvencem! Hősnőnk, Anna itt kénytelen bentlakásos iskolába járni, ahol van egy felettébb helyes srác is. (Miért is nem tudok együttérezni vele, amikor utálja, hogy ide kell járnia?) Kamasz gondok, barátok és szerelem, kellemes hangnem és a tanév alatt Párizs is felfedi titkait. Eiffel-torony és a Notre-Dame az alap, de sok-sok helyszínre el lehet jutni Annával!

2: Hargla: Melchior-sorozat: ritka az ilyesmi, így ki is emelem. Melchior a történelmi 2_1.pngTallinn lakója, patikárius, aki keresi a megoldást a családi átokra, miközben mindenféle gyilkossági ügyet is felderít. A szerző annyira jól ír a városról is, hogy úgy érzem, már én is eltalálnék a történelmi városrészben ide-oda, és megismerném az épületeket. Jó krimi, és jó történelmi útikönyv is!

1_19.jpg1: Rutherfurd: New York - a szerző köteteiben egy-egy város történetét, jelenét, világát1-1_12.jpg mutatja be. A nagy kedvencem a párizsi, de a változatosság kedvéért (hiszen e listán már ott van Párizs) most a New York kötetet hozom ide nektek. Pár család történetén át láthatjuk, hogyan épült és fejlődött a város. Szerelmek, ármányok, és nem kevés banki ügylet kap itt helyet. Olvasmányos, sokszínű, és a történelemismeretnek is jót tesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714809610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása