Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. május 08. - BBerni86

FIGYELMEZTETÉS Gyerekek! Az Armageddon előidézése nagyon veszélyes. Ne próbáljátok meg otthon. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

Ehhez azonban el kell fogadnia mindenkinek, hogy a legnagyobb erő, mindennek az irányítója, az anyák anyja a Természet. Az anyatermészetnél nincs nagyobb erő, átsző mindent. A Föld egy egységes organizmus, melynek ha egy része megbetegszik, akkor azt előbb-utóbb ki fogja lökni magából, vagy ő maga is elpusztul. Meg kell tanulnunk elfogadni ezt, és élni a Föld adta lehetőségekkel, nem pedig visszaélni. Az anyatermészet az az isten, amit eddig kerestünk mindenfelé az univerzumban, miközben ott volt körülöttünk és bennünk. (Juhász: A visszatérés)

 

Ezek a történetek olyan lényekről szólnak, amelyek az ördögtől születtek, és mások vérével tartják életben magukat.  Fiatalabb koromban kételkedve fogadtam az ilyesfajta meséket, ám amikor újra és újra szembetalálkoztam velük a világ összes sarkában, hinni kezdtem bennük. Logikus feltételezés, hogy a legvadabb mesék az eltemetett igazságban gyökereznek, nem igaz? (Stoker & Barker: Dracul)

 

Azt mondják, az összes jó dallam az Ördögtől ered. Ez nagyjából igaz is. Viszont a Mennyországnak vannak a legjobb koreográfusai. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

A világ kész arra, hogy elsüllyedjen. A világ kész arra, hogy felemelkedjen. Felszínén lények járnak-kelnek, akik elfelejtették az álmaikat, és csak ritkán emlékeznek rá, hogy rövid az idejük, és törékenyek a napjaik, hogy nincs sok lehetőségük a boldogságra. (Itaranta: A tiltott álmok városa)

 

Hiszek a nevek jelentőségében. A megfelelő név megváltoztathatja egy ember vagy állat sorsát. (St. John: Közelgő Vihar)

 

Az ember nem lehet igazán szent, mondta, hacsak nem képes végtelenül gonosz is lenni. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

Némely változás szinte észrevétlen, mint amikor szitakötő száll a kézfejünkre. Mások földrengéssel érnek fel, átformálják a világunkat, az alapokig hatolnak, és új utakon indítanak el bennünket... (White: A csali)

 

Ahogyan egy filmnek van története, úgy a zenének is kell, hogy legyen dallama. (Deaver: Az igazak törvénye)

 

Először is, Isten hihetetlenül titokzatos, hovatovább körülményes utakon közlekedik. Isten nem kockázik az univerzummal; saját felfoghatatlan játékát játssza, amit ő talált ki. Ez a többi játékos szemszögéből leginkább egy értelmetlen és bonyolult pókerjátszmához hasonlít, amelyet koromsötét szobában játszanak üres kártyalapokkal, végtelen tétekkel, és egy olyan osztóval, aki nem mondja el a szabályokat, és végig mosolyog. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

Néha elengedhetetlen, hogy egyedül lépjünk a sötétségbe, és keressük az utat visszafelé - válaszolja a Fonó. - Hogy napfényre hozzunk valamit, amit másképp nem lehetett volna megtalálni. (Itaranta: A tiltott álmok városa)

 

Kirill minden fellelhető eredetmítoszt elolvasott, így ismerte a Teremtés könyvét is, abban Isten a saját képére formálta meg az embert. 
Az ember azonban nem állt meg itt. Ő mindent és mindenkit a saját képére akart formálni. (Moskát: Irha és bőr)

 

Mert tudjátok, akármit is teszünk, minden következményekkel jár. Minden tettnek, legyen az kedves vagy kártékony, essen az meg baráttal vagy ellenséggel, van hatása. 
Mindig minden mindennel összefügg. (Cowell: Így szerezd meg a sárkánykövet)

 

Mert rövid az időnk, és törékenyek a napjaink, kezünknek a világon hagyott nyoma csak a miénk, mégis minden határon túl mutat. (Itaranta: A tiltott álmok városa)

 

Az emberi gonoszság világokat tud elpusztítani. És teremteni. (Juhász: Menekülés a Földről)

 

  • (...)minden ezer évben jön egy kismadár...
  • Milyen kismadár? - kérdezte Azirafael gyanakodva.
  • A kismadár, amiről beszélek. És minden ezredik évben...
  • Ugyanaz a madár ezerévenként?

Crowley elbizonytalanodott.

  • Ja - mondta.
  • Marha öreg egy madár.
  • Oké. És minden ezer évben ez a kismadár odarepül...
  • Vánszorog. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

A kérdés olyan, mint egy kőkocka, amit a lábam elé rak, hogy megmutasson egy ismeretlen ösvényt. Nem látom, hogy merre visz, de arra sem vagyok képes, hogy visszaforduljak. (Itaranta: A tiltott álmok városa)

 

Pedig a világ olyan egyszerű: vagy ő esz meg másokat, vagy őt fogják megenni. (Moskát: Irha és bőr)

 

Vagyis a definíció értelmében a Pokol rosszabb, de Crowley még emlékezett rá, milyen a Mennyország, és sok dologban bizony hasonlított a Pokolhoz. Egyik helyen sem mérték tisztességesen az italt, például. A Mennyben uralkodó unalom pedig legalább annyira rémes, mint a Pokolban zajló izgalmak. (Gaiman & Pratchett: Elveszett próféciák)

 

Homlokomon elhalványodott a jegy széle, de sosem fog eltűnni egészen. Nem zavar. Csak a holtak sebei nem hegednek be. (Itaranta: A tiltott álmok városa)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3614779676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása