Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Link: Fogócska

2019. május 12. - BBerni86

Kate kénytelen visszatérni az apja városába: kiadta a meghalt férfi házát, de a bérlők szó nélkül távoztak. A nagyobb baj, a házat is tönkretették. A nőnek gondoskodnia kell róla, hogy minden helyre legyen állítva. Utána el akarja adni, nem éri meg a sok munkát, ami az örökséggel a nyakába szakadt.

1_20.jpgA városban rendőrségi vészhelyzet is van: a 14 éves Amelie eltűnt. Néhányakban felmerül, hogy ugyanaz vihette el, aki pár éve már elvitt és meggyilkolt egy ugyanilyen korú lányt, Hannah-t. A családnak van olyan ismerőse, aki segítséget tud kérni Kate-től. A nő azonban szeretne távol maradni az ügytől: egyrészt, hiába rendőr Londonban, itt nincs fennhatósága. Másrészt, kerülni akarja az itt dolgozó Calebet, aki ugyan nem a legjobb rendőr a világon, de pár éve tetszett neki, és még mindig fáj, mennyire reménytelen volt a vonzalma.

Amelie előkerül: egy csavargó húzta ki a tóból a félholt lányt. A rendőrség igyekszik kihallgatni, amint jobban van. De a lánynak kevés emléke van, egyfolytában azon akad el, mennyire félt a vízben, azt hitte, meg fog halni. A csavargó nem tűnik el a család életéből. A hálás Deborah segíteni akar neki, amiért ő segített a lányuknak. Befogadja magukhoz, majd fizet neki hotelt is. Kölcsönadja az autóját, ruhákat vesz neki, amikor állásinterjúra megy. Abban reménykedik, ha lesz végre állása, nyugodtan hagyhatja már egyedül is boldogulni. A férje, aki jól keres, már teljesen el van adósodva, és a neje ilyen költekezése fárasztja. Ő úgy érzi, lassan összecsapnak a feje felett a hullámok.

Közben eltűnik még egy lány. Mandy azonban más, mint az előző lányok. Az anyja rossz szülő, aki bántalmazta és semmibe vette. Mandy lehet, hogy nem is a gyilkos kezében van, csak megszökött. Caleb ezt a nyomot is követi.

Kate sem képes leállni, a saját szakállára elkezd utána járni pár dolognak. Közben megismerkedik egy helyi férfival, aki egyre szimpatikusabb neki. Már kezdi azt hinni, most az egyszer neki is szerencséje lehet, és talált fogocska.jpgegy férfit, aki tudja szeretni annak ellenére, hogy nem szép nő.

Elsőként Kate jön rá, hogy Amelie elrablása megrendezett volt. Ahogy a lány újra eltűnik, követi az esetben szereplőket, rá kell jönnie, hogy az egész a pénzért ment. A csavargó és Amelie titkos viszonyt folytattak, és megegyeztek, hogy pénzt szednek ki a szülőkből, A lány most lelépett, hogy megszökjön a szerelmével - akinek már csak teher a kamaszlány, maga akar lelépni a pénzzel. Előkerülnek, de senki nem érzi jól magát. Amelie sem kerülheti el a büntetést, és a család majd belerokkan, mennyire nem ismerik a lányuk, mennyire nem láttak át a saját nyomorukon. Kate is kikészül, mert a szerelméről kiderül, hogy csak érdekből volt vele. A csavargó bűntársaként csak infókat akart kiszedni belőle, és a nő külseje csak azért nem izgatta, mert a hálóban úgyis sötét volt.

Mandy keményen küzd az életéért, amikor kibilincselek, egy King regényből vett ötlettel kiszabadítja a kezét, és mivel megszökni nem tud, arra készül rátámadni, aki bejön hozzá. Kate és Mandy együtt képesek lesznek leteperni az elrablóját. Aki Hannah beteg anyja: a lányát akarta visszakapni, de a pszichés betegsége miatt, amikor a lány már csak fárasztotta, hagyta éhen halni. De akarta a lányát, így bűntársával hasonló lányokat raboltak el. Akik egy ideig kielégítették az anyai vágyát, de amint valamivel kiakasztották, hagyta őket éhen halni.

Az ügyek megoldódtak, de a végén mindenki nyomorultul érzi magát. Magányosak és sebzettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8014821126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása