Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Lee Child: Megérte meghalni

2019. július 14. - BBerni86

Reacher készül elhagyni a várost: a helyiek figyelmeztették. Mivel segített nekik, a Duncan-fiú feleségén, ezt meg fogják torolni rajta. Dorothy mégis befogadja a farmjára. Reacher hamar rájön, a nő az, akitől a Duncanek mindig 1_35.jpgtöbb pénzt kérnek a szállításért, akit máig büntetnek.

Dorothy el is meséli neki a történetét, Reacher nem nyugszik, míg nem mondja el. Dorothy és a férje itt éltek a lányukkal. A kislány eltűnt, máig nem tudják, mi történt vele. A Duncan-fiú korábban sündörgött körötte, biztosak voltak benne, hogy ő tett vele valamit. Rendőrségi feljelentés is született, nyomozás indult. Nem találtak semmit, és a Duncanek bosszúból ellehetetlenítették a családot. A férje egy ponton túl nem bírta tovább, öngyilkos lett. Ő pedig azóta is fizet, amiért fel merte a családot jelenteni. Reacher rákérdez, biztosan tudni akarja-e, mi történt a lányával. Ő kinyomozza neki, de előfordulhat, olyasmi derül ki, amit nem akart tudni. Dorothy tudni akarja.

Így Reacher nem megy el, hanem módszeresen nyomozni kezd a család2_44.jpg után. A Duncanek vagyona túl nagy, hogy csak a mezőgazdasági termények fuvarozásából származzon. Reacher rájön, valami illegálisat is visznek. Most éppen szállítás közepén vannak, azért is akarják őt annyira eltüntetni a képből. A maffiózó megbízónak is azt mondják, Reacher miatt csúszik a szállítás. Így a férfinak már nem csak a Duncanek fizette verőemberek ellen kell küzdenie, de profi bérgyilkos is a nyomába ered.

Valami nem stimmel a fiú múltjával sem. Mintha anyja sem lett volna, egyszer csak feltűnt a Duncan-birtokon gyerekkorában. Reacher ezen a vonalon is elindul, végül a férfi feleségétől kapja meg a kirakós utolsó darabját. Nem egy született Duncan, csak befogadták és sajátként felnevelte apa és fia.

Az elhagyatott farmon, ahova soha nem megy senki, a bizonyítékok is előkerülnek. A Duncan biznisz része az emberkereskedelem is, Ázsiából hoznak át szerencsétlen fiatal lányokat, anyákat, gyerekeket, akiket aztán az olaszok befognak Vegasban. A koreai árva, akit Dorothy és férje a sajátjaként nevelt, könnyű célpont volt. Ő volt az első áldozat, aztán a Duncan-kölyök rendszeresen ölt a szállítmányból.

Reacher és Dorothy igazságot tesznek, a Duncan-család általuk kihal, a rendőrség meg eltakaríthatja a maradékot. Reacher pedig indul tovább, hogy beszéljen a nővel élőben is, akinek annyira tetszett a hangja neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2614945142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása