Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

2019. július 19. - BBerni86

Cím: Úszó paloták

Szerző: Izolde Johannsen – magyar írónő, akinek a II. VH haditengerészete a fő profilja, de más témákhoz is kirándul. Van fantasy alapú sorozata is, és nagy kedvencem lett a La Fayette márki életét bemutató duológia.

Műfaj: történelmimire1.jpg

Cselekmény: Caligula császár nem azzal írta be magát a történelembe, hogy mennyire józan uralkodó volt. A botrányairól, őrült húzásairól annál inkább ismert. Egyik extrém ötlete az volt, hogy egy hegyen, egy szent tóra luxushajókat építtet. A Nemi-tó mellett el is kezdődnek a munkálatok. A regény egy tehetséges hajóács története lesz, akit megbíznak a luxushajók elkészítésével, miközben a történelem kiszabja Caligula végzetét is.

Várható megjelenés: jövőre várjuk

mire2_1.jpgMiért várós?

  • Az ókor történelme nagy kedvencem, és ebben egy olyan korszak és karakter rajza várható, ami még nincs elkoptatva. Néró, Julius Caesar, Kleopátra, róluk olvashattunk már rengeteget. De ez Caligula története lesz.
  • Van valami egyszerre beteg és nagyon extrém már magába az ötletbe, hogy hatalmas, elképzelhetetlenül drága hajókat tesznek egy tóra, ahol nincs igazi funkciójuk sem.
  • Már most felkeltette az érdeklődésem a hajóács karaktere. Vajon kapunk egy újabb, klasszikus, romantikus hőst?
  • A Nemi-tó hajóinak sorsa, miért és hogyan süllyedtek el, rejtély. Kíváncsi vagyok, ez a könyv milyen megoldást vet fel a kérdésre.
  • Szeretem az írónő stílusát, eddig még nem csalódtam a könyveiben. Szerintem most sem fogok.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4714969960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása