Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Meissner: Híd az óceán felett

2019. augusztus 18. - BBerni86

A jelenben Brette igyekszik úgy élni, mintha nem lenne képessége, és nem látná a szellemeket. Még gyerekként a nagynénje ijesztett rá, ha hagyja, hogy a szellemek érzékeljék, látja őket, nem lesz saját élete. Mert 1_46.jpgrátelepülnek és tönkreteszik. Ám most szembe kell néznie az adottságával, mert a férje, Keith szeretne gyereket. Brette azonban retteg, ha lánya lenne, örökölhetné a képességet. A férfi biztatja, hogy beszéljen erről az anyjával. Brette kénytelen belátni, ha nem változtat a hozzáállásán, elveszti a férfit.

Beszél az anyjával, aki elmondja, soha nem bánta meg, hogy gyermeke lett és Brette az, a képességgel. Butaság lemondani erről ennyi miatt. Azt is bevallja, van a lánynak egy unokanővére, aki szintén ezzel a képességgel bír. Vele is felveszi a kapcsolatot, és elkezd kibontakozni előtte egy olyan lehetőség, hogy éljen az erejével, és ne őrüljön bele.

Egy régi iskolatárs kérésére elmegy a Queen Mary fedélzetére. Trevor kislánya nemrég vesztette el az anyját, és amikor itt kirándultak, érezte az anyja jelenlétét. Most nem akar Texasba költözni. Trevor kéri, Brette nézzen szét, majd győzze meg a lányt, nincs itt az anyja.

Ő valóban nincs, de egy másfajta szellem igen. Aki kedves, lágy és Brette nem bírja megállni, ki kell derítenie, ki ő és mit keres ott. Kiderül, egy fiatal német nő, Annaliese itt lett öngyilkos 1946-ban. 2_55.jpgBrette nem hiszi, hogy végzett magával, nyomozni kezd.

Kiderül, három nő utazott akkor egy kabinban. Annaliese német balerina volt, aki halott belga barátnőjének adta ki magát. A család biztonságáért el kellett fogadnia egy náci tiszt lánykérését, aki verte és bántotta. Ő megszökött, de az őt segítő barátnője meghalt egy balesetben. Annaliese a helyére lépett. Sabine egy ellenálló lánya volt, akinek az apját és a bátyját a németek kivégezték a lány előtt. Az elmenekülő Sabine-t egy tiszt elkapta, megerőszakolta, de mielőtt megölte volna, a lány végzett vele. Apja társaihoz menekült. Egy lezuhant amerikai katonatiszt is ide került, súlyos betegen. Sabine ápolta Everettet, és lassan egymásba szerettek. Összeházasodtak, és most a háború után a nő utazik a férjéhez szíve alatt a babájukkal. A németeket máig gyűlöli azért, amit a családjával tettek. Brette őt vádolja meg a jelenben, de Sabine nem meséli el neki a történetet.

Annaliese teszi meg, akit Sabine visszacsempészett Franciaországba, és elrejtett annál a családnál, akik őt is bújtatták. Egy ottani fiatalemberbe szeretett bele, és kezdett vele új életet. Mivel lebukott a hajón, Amerikába nem mehetett. Sabine szervezte meg a látszólagos öngyilkosságot, és őrizte máig a titkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6715013770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása