Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Archer: Fej vagy írás

2019. szeptember 15. - BBerni86

A New York felé tartó hajóra felszálló anya – fia kettősnek végig dolgozni kellett a hajón. A tisztek nem is tudták, 1_53.jpghogy ott vannak. A szakács projektje volt az embercsempészés, ráadásul dolgoztathatta is őket az utazásért cserébe. Így tulajdonképpen korábban itt ragadt segédje, Alekszandr és Jelena végzett mindent, amíg ő ivott és aludt. Ezért nem is akarta őket az Államokba elengedni – bezárta őket, hogy maradjanak csak vele a hajón és tovább robotoljanak helyette. A segéd szerzett pótkulcsot és engedte ki őket – minden nélkül, de legalább szabadok lehettek.

Az Államokba könnyen beilleszkednek. Jelena egy pizzériában kezd el dolgozni, míg a nevét Alexként használni kezdő Alekszandr a meggazdagodás lehetőségét keresi. Az anyja nyomására elkezdi az egyetemet, gazdaságtant tanul, közben a piacon egyre több pultot bérel és építi a vállalatát. A koreai háborúba besorozzák, túléli, és hazajön. Egyre sikeresebb, és egy galériában megismerkedik a nagy Ő-vel is. Anna lesz a2_61.jpg felesége, akivel egy fiuk születik.

Amikor jó barátja öngyilkos lesz, a banki részvényeit és pozíciót Alexre hagyja. Ő leleplezi a korrupciót a bankon belül, és sikeressé teszi újra. Már sikerember, amikor felmerül, hogy visszamehetne Oroszországba is, ahol végre változik a rendszer. Tele van gazdasági lehetőséggel, és onnan egy köpésre van a politikai karrier is. A családjával együtt repül haza.

A gépük azonban szabotálják, lezuhannak és mind meghalnak, az orosz katonáknak hála.

A London felé tartó hajón tisztelettel bánnak a fiúval és anyjával. Besegítenek a konyhán, de fizetést kapnak és összebarátkoznak a személyzettel. Amikor leszállnak, még egy csomagot is kapnak ajándékba mindenféle hasznos 4_44.jpgholmival. A bürokrácia itt nehéz, listára kerülnek, de ha meghatározott ideig rendben lesznek, dolgoznak, kaphatnak letelepedési engedélyt. Jelena étteremben kezd el dolgozni, és egy jó magániskolába járathatja a fiút, aki a matematikai és orosz tudásával ösztöndíjat kaphat.

Az egyetem lesz a cél, és fel is veszik Oxfordba, ahol szárnyal. Már itt belekóstol a politikába, és diákelnök lesz. Élete szerelmére is itt talál rá, Charlie személyében, aki szintén karrierista lány, így előbb karriert építenek, csak utána családot. Szása, ahogy ebben az életben nevezi magát, egyre feljebb jut a politikai ranglétrán. Közben lánya születik, majd egy kisfia – ő azonban csak pár percet élhetett. Több gyermeke nem lesz. A helyi képviselőség után a kormányban kerül egyre feljebb, miniszteri rangig jut.

A megváltozó Oroszországban is indulhatna elnöknek. A családdal haza is repülnek, a nép nagy szeretettel fogadja őket. De egykori, gyerekkori legjobb barátja, aki mindent megtesz a sikerért, már rájuk állította a bérgyilkosait. Putyin elnök akar lenni, és nem tűr ellenfelet.3_47.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6315093176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása