Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Faye: Jane Steele

2019. szeptember 22. - BBerni86

Jane az apját soha nem ismerhette, korán meghalt. Gyönyörű, francia származású anyja apja angol rokonainál 1_1.pngnevelte fel, és rendszeresen utalt arra, a birtok igazából Jane öröksége kellene, hogy legyen.

Még kislány, amikor anyját is elveszti. Apja bátyjának özvegye lesz a gyámja, aki szinte azonnal bentlakásos iskolába akarja küldeni a lányt. Jane sokáig ellenáll, és tartja a távolságot pár évvel idősebb unokabátyjától. A fiú azonban a lány nyomában jár, és azt állítja, ő is olyan rossz, mint az anyja volt. Le akarja teperni. Amikor a kislány felfogja, hogy a fiú megerőszakolná, ellenáll. A kuzinja a fejét csapja be, meghal. Jane hallgat, nem derül ki a szerepe, de a bűntudat így is rágja. Már beleegyezik, elmegy a bentlakásos iskolába.

A rideg iskola szabályokkal és büntetésekkel van tele. Egyházi intézmény, minden vélt és valós bűnért éheztetik a gyerekeket. Jane legjobb barátja Clarke lesz, akit a szülei miatt különösen utál az igazgató. A lány már annyi büntetést kapott, hogy lassan éhen hal. Jane nem bírja nézni, és változást akar elérni. Az igazgató kegyetlen alkut kínál: ha Jane önként elmegyógyintézetbe vonul, 4_45.jpgClarke ehet. Különben nézze csak végig, ahogy éhen hal! Jane nem tud jobb megoldást, végez a férfival.

Clarke vele tart a szökésben. Londonba mennek, és megfogadják, nem jutnak az utcalányok sorsára. Éheznek, nyomorognak, már majdnem a legrosszabbra vetemednek, amikor Jane kitalálja a megoldást. Egy szennylap ügynöke és írója lesz, a munkáért cserébe kapnak szállást és ételt. A gazda azonban kegyetlen ember, amikor berúg, a feleségével brutális. Amikor az asszony egy verést követően elvetél, Jane az utolsó értékeit adja neki, hogy el tudjon innen menekülni. Majd a részeg férfit besegíti a csatornába, fulladjon csak meg!

Clarke elretten a lánytól, Jane egyedül marad. Gondoskodik magáról, és barátokat talál. Egy utcalányon is megesik a szíve, akinek van egy kiskamasz lánya. Az asszony idős kitartója, egy bíró már a kislányt akarja 3_48.jpgaz anyja helyett. Jane nem hagyja megtörténni, mérget ad a férfinak, aki ebbe bele is hal.

Ekkor Jane váratlan örökséghez jut. Már van pénze, hogy a családi öröksége nyomába eredjen. Meg akarja érteni, hogy miért mondta az anyja, neki járna a birtok. A nénje már halott, a birtoknak új gazdája van. Charles Thornfield veterán, aki nevelőnőt keres. Jane el is nyeri az állást, álnéven.

A gyerekkora helyszínén ismerkedik az új lakókkal. Charles Indiában nőtt fel, és indiai személyzetet hozott haza. Gyámlánya, Szádzsara indiai reménytelen szerelme és angol férjének gyermeke, akiről a szülei halála óta Charles gondoskodik. Neki kell nevelőnő, hogy az angol környezetbe is beilleszkedhessen. Inasa, Szingh egy gyerekkori jó barát, akinek a háború összezúzta a családját és a családi vagyont – senki nem tudja, de ő Szádzsara biológiai nagybátyja. Jane lassan kihámozza a titkokat és közben beleszeret Charlesba, aki viszonozza az érzelmeit. Kiáll mellette, amikor a kormány rajtuk kezdi keresni Karman elveszett vagyonát. Még Jane is 2_62.jpgkételkedik kicsit a férfiban, de akkor rájön a szakácsnő, Garíma Kaur titkára. Aki a halott Karman megszállottja volt, és nem bírta nézni, hogy az imádott nő lányából angol kisasszonyt kezdenek faragni. Hibáztatta Charlest és Szinghet Karman halálért, így ő szőtt terveket, hogy lecsukassa őket gyilkosságért és Karman ékszereinek elrablásáért, amiket ő vett magához. Ahogy dulakodnak, ő lesz Jane ötödik áldozata.

Mikor mindent tisztáznak, Charles szerelmet vall. Jane most meséli el, hogy ki ő. Akit a nagybátyjának hitt, igazából az apja volt, ő egy viszony gyümölcse. Ezért gyűlölte a nénje mindig, a férje hűtlenségének volt az élő emlékeztetője. Elmeséli a gyilkosságokat is. Charles így is szereti, ők együtt maradnak és idővel össze is házasodnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7115109566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása