Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Kepler: Nyúlvadász

2019. szeptember 29. - BBerni86

A középkorú Wille eszkortot rendel magához. Azonban saját tervei vannak: elkapja a lányt, azt élvezi, ha megerőszakolhatja. Ám mielőtt bánthatná a nőt, maszkos férfi érkezik, és agyonlövi. A rendőrség kiszáll, és a r4_14.jpgsokkos nőből akarnak minél többet kiszedni. Wille ugyanis nem akárki volt, a svéd kormány tagja, miniszterelnök.

A rendőrség hamar arra a következtetésre jut, hogy egy lecsukott terrorista kezdett megtorló akcióba és zavargások keltésébe. A közelébe akarnak férkőzni, amihez Linna lenne a megfelelő személy. Elengednék neki a letöltendő büntetése hátralevő részét, ha segít nekik. Ő azzal a feltétellel megy bele, hogy semmilyen információt nem tartanak vissza tőle. Nehezen, de beleegyeznek. A véleményére azonban nem kíváncsiak: hiába mondja az elejétől, hogy nem politikai merénylet volt, Wille magán- és előéletében kell a gyilkost keresni, nem hallgatnak rá. Inkább kiküldik, hogy a terrorista üzenetét elvihesse, és lecsaphassanak a mozgásba lépő emberekre.

Valóban működésbe lépett egy terv, de nem gyilkosságokra. A férfi a családját akarta becsempészni az országba, és nem gyilkosságokat tervezett. A rendőrség mindent titkosít, megoldottnak hiszik a dolgokat, Linna sem kap r3_16.jpgsemmit.

Akkor viszont visszajönnek hozzá, amikor újabb gyilkosság történik, és ők is belátják, a férfinak volt igaza. Azonnal szabadlábra helyezik, civil segítőként az állását is visszakapja. Kamaszkori szerelme, aki a börtönben felvette vele a kapcsolatot, úgy tűnt, megint összejönnek, viszont kiakad. Ő nem akar rendőrrel járni. Linna személyiségének ez azonban szerves a része, nem tudja feladni, a nőért sem.

Az előkerült áldozatok között keresik az összefüggést, és értelmezik a kis verset, amit a gyilkostól hallottak. Aki magára Nyúlvadászként tekint, aki levadássza a nyulakat. Az egyik férfit úgy vágta össze, hogy még jobban nyúlra emlékeztessen a tetem.

Linna jön rá, hogy ők mind egy középiskolába jártak. Egy elit, bentlakásos iskolába, ahol a gazdag és befolyásos fiúk saját klubot is alakítottak, a Nyúlüregben tartva a gyűléseiket. Ahogy nyomoz, egyre több borzalomra bukkan rá. Saga utazik ki az egyik áldozathoz. Grace csoportos erőszakot r2_14.jpgszenvedett el tőlük, ráadásul majdnem halálra verték. Hazamenekült, és komoly balesetről hazudott, az igazat nem mondta el. Az erőszakot elkövetők, akiket a Nyúlvadász sorra elkap.

A még túlélő klubtagok egy vadászatra gyűlnek össze, ahol a híres séf, Rex sütne. Ő annak idején szeretett volna klubtag lenni, de nagyon csúnyán elbántak vele, a barátnője bánta az esetet. Most a fiával van itt, akit szeretne férfiasabbnak látni.

A vadászaton azonban ők válnak célponttá. DJ, igazából a gyilkos, nem a vadászuk. Az anyjáért és minden áldozatukért jött elégtételt venni.

Erre már Linna rájött, hogy Grace szült egy fiút az erőszakot követően. A nő meg volt róla győződve, hogy akkori barátja, Rex adta a fiuk kezére, és ő is megerőszakolta. A fiának biztosan ő az apja, DNS teszttel bizonyította. Saga jön rá, hogy Rex nem is volt ott, a klubtagok bezárták máshol, nem tudta, mit r1_12.jpgtettek a barátnőjével. Neki azt adták be, Wille elcsábította tőle Grace-t. A baba már korábban megfogant.

A rendőrök kénytelenek lelőni DJ-t, hogy az ártatlanokat megmentsék tőle. Rex a temetésre elutazott a középiskolai szerelméhez, együtt temették el a fiuk, akiről Rex nem is tudott. A még élő fiával megerősíti a kapcsolatát, neki képes lesz elmondani, mennyire szereti. Alkalmi barátnője pedig közli vele, hogy gyerekük lesz.

Linna barátnője is átgondolja a félelmeit, és már nem bánja, hogy a szerelme rendőr. Mikor ezt neki is elmondaná, észreveszi, hogy egy férfi jár a nyomában.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10015131948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása