Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Macneal: Babák városa

2019. október 06. - BBerni86

Két nővér, ikrek egy babakészítőnél dolgoznak. Iris az arcukat festi, míg Rose a ruháikat varrogatja. Keveset keresnek, rosszul bánnak velük, de beleragadtak ebbe az életbe. Egykor többről álmodtak: saját üzletet akartak nyitni. A sors azonban közbe szólt.

6.jpegRose szépnek született. 15-16 évesen komoly udvarlója volt, akit szívből szeretett is. Iris kézügyessége volt remek. A terv az volt, hogy közösen vezetik majd a boltjuk. Rose foglalkozik a vevőkkel, férjhez megy és családot alapít, míg Rose a háttérben élhet a szeretett művészetének, a festészetnek. Mivel Iris születésekor eltörték a kulcscsontját, a lány alakja mindig is torz volt a testvéréhez képest. Ám Rose elkapta a himlőt, és az egész testén csúnya sebhelyek maradtak vissza. A vőlegénye elhagyta, és már örülniük kellett annak, hogy van, aki befogadja és alkalmazza őket.

Iris azonban többről álmodik. Festeni akar. Titkon minden félretett pénzét papírra és festékre költi. A kiugrásra akkor lesz lehetősége, amikor a jómódú festő, Louis modellt keres egy lovagregény témájú képéhez. A vörös hajával, csinos arcával Iris tökéletes lenne. A modellkedésért cserébe Louis szállást, némi fizetséget és leckéket ígér a lánynak. Rose nagyon ellenzi az egészet: meggyőződése, hogy Louis csak szeretőt akar, és miután kihasználta a lányt, eldobja. De most ő sem képes visszatartani a húgát.

Louis valóban annyit tesz csak, amit ígért. Festi a lányt és tanítja. A közelség, a közös szenvedély azonban kezdi közel hozni őket egymáshoz, bár mindketten küzdenek az érzéseik ellen.

Közben egy preparátor, aki nagyon vonzódik a torz lényekhez, felfigyel a lányra. A vörös haja emlékezteti a 5_36.jpgkislányra, akiért gyerekként rajongott. Udvarolni próbál neki, de Iris érzi belőle a veszélyt, nem megy Silas Reed közelébe. Aki így más módszert választ. Kloroformot vesz, és tervezi a lány elrablását. Aki bárhogy az útjába kerül, például a kis utcagyerek, aki elhullott állatok tetemeit gyűjtötte be neki, azzal végez.

Elkészül Louis képe, várják, sikerül-e kiállíttatni is. Közben már nem tudják tagadni, mit jelentenek egymásnak. Ugyan Louis kikötötte, hogy nem nősül, mikor szeretők lesznek, és jól megvannak együtt, Iris magában reménykedik, hogy a férfi meggondolja majd magát. A nővérével is igyekszik kibékülni, akinek segíteni akar a bolt megnyitásában. Rose lassan megbékél, de attól továbbra is tart, hogy Louis csak kihasználja a lányt.

Iris nagyon le is döbben, amikor egy kisfiú érkezik hozzájuk. Kiderül, Louis hosszú évek óta nős és apa. A felesége tőle különváltan, idegbetegen él vidéken. A lányt nagyon megviseli az igazság, de Louis meg tudja győzni, hogy a szíve az övé, a neje nagyon rég csak vegetál és rég nem jelent neki semmit. Mikor az asszony haldoklik, Louis 4_48.jpgleutazik elköszönni. Most is tartja, nem nősül. Iris ebbe hal majdnem bele: ha özvegy lesz, elvehetné. Miért nem?

Mire Louis visszatér, Iris nincs sehol. Keresi, de nem bukkan a nyomára. Már boldogan elvenné, csak kapná vissza. Nem sejtheti, hogy Silas kapta el a nőt. Iris nagyon próbál kiszabadulni, még kódolt üzenetet is eljuttat a férfihoz. De nem csak vár, lesi az alkalmat is.

Amikor Silas figyelme lazul, Iris meg tud szökni tőle.

A záró kép egy évvel későbbi. Iris festményét állítják ki, amiből kiderül, hogy sikeresen megszökött Silas markából. Újra boldog Louis oldalán. Rose már a maga kis boltját vezeti.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3615188646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása