Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Réti: Európa halála

2019. október 13. - BBerni86

Varga Tibor elfoglalja az elnöki hivatalt. Azonnal hívatja bizalmasát, a háttérbeli megoldó embert, Zsitvai Lászlót. Bevallja, évek óta az arabok pénzelik a karrierjét, és most benyújtják a számlát. Az országban már minden fontos 10_10europa_halala.jpgcég, nyersanyag az övék, már a politikában is szerepet akarnak. Neki kellene úgy ugrálni, ahogy Dubaiban fütyülnek. De nem akar. Az a terve, átalakítva teljesíti az utasításokat. De valakinek ezeket el kell hozni: ez lenne Zsitvai. Még egy új pozíciót is kitalál neki, hogy zavartalanul utazgathasson.

Zsitvai eddig mindig hűen állt barátja mögött, de az első találkozó után megfogalmazódik benne, hogy ideje lenne kilépnie a fénybe és átvennie Tibor helyét.

Mariann sikeres pszichiáter, aki a tömegek befolyásolásával foglalkozik. Egyetemi tanár, sikeres a magánpraxisa is. Ám a magánéletében szenved: a férje, aki pár évvel fiatalabb is nála, családot akar. Mariann azonban nem akar szülni. Titokban fogamzásgátlót szed, bár a férfinak azt hazudja, ő is benne van a baba projektben.

Kamil kiváló lövész, a rendőrség rohamosztagából most megy át a mesterlövészekhez. Eddig még ölnie nem kellett. Kiváló a minősítése, a próbán is jól teljesít. Mivel a nagyapja arab származású volt, hiába keresztény és harmadik generációs magyar, tudja, neki jobbnak kell lennie. De akarja a munkát, kész megdolgozni érte.

Az arab államokban a Herceg tanácskozik az embereivel. Magyarország, ahova az elit át akar költözni. De a nyugati sajtó kezd valamit megsejteni, mivel ott nincsenek terror események. Megegyeznek, párat megrendelnek a nagyobb cél érdekében.

Zsitvai úgy érzi, itt az alkalom. Felveszi a kapcsolatot a lányával, akit hosszú évekkel korábban elhagyott. Mariann az, akit 4-5 hónapos terhes. Őt kéri meg, találja ki, hogy lehetne véget vetni a terrorista eseményeknek. Mariann terve egyszerű: tilos a közvetítés. Ha a közvélemény nem tud róla, nyugodtak. A terrorista szervek meg nem akarják az embereik ott elhasználni, ahol nem érnek el vele semmit, senki nem tud róluk.7_1.jpg

A terv beválni látszik, az arabok lépnek. A díjátadón csapnak le, Mariannál korábban indul meg a szülés. A fia súlyos fogyatékosan, és vakon születik. A férje, Kamil elvárná, hogy szeresse és gondozza. De a nő semmit nem érez a gyerek iránt. Most érti meg és bocsát meg az apjának, aki akkor hagyta el a családját, amikor Mariann húga súlyos fogyatékosan született, és az anyja nem engedte intézetbe adni. Mariann is erre készül, de Kamil ezt nem engedi. Zsitvai ér el annyit, hogy a gyerek egy speciális óvodába járhasson, és Mariann visszamehessen dolgozni.

A terroristák ugyanis most már túszokat szednek, és egyenesen a sajtóhoz mennek. Mariann megoldása: ezeket is terrorcselekménynek minősítik, tilos bármit is leadni. Nincs semmilyen tárgyalás. A mesterlövészek mennek, és kilövik a túszejtőket. Ez a terv is bejön, egyre többen veszik át Európában az ötletet.

Kamil majd beleroppan, már úgy érzi, nem is rendőr, hóhér. Ezért és a fiuk miatt is egyre nagyobb a feszültség közte és a felesége között.

Az araboknak is elegük lesz. Mivel úgy tudják, Varga projektjei, le akarják cserélni. Zsitvai a kiszemelt utód. Rendeznek egy újabb túszejtést, egy óvodában, ahova Varga unokái is járnak. Az elnök feladja a saját törvényét, tárgyal és fizet a gyerekekért. A párt ezért megbuktatja, és Zsitvai kerül a helyére.

Ám rájönnek, igazából Mariann az ötletgazda és Zsitvai játszotta ki őket. Elkezdenek rendet tenni. Az összekötővel végeznek. Mariann után bérgyilkost küldenek. Kamil megvédi a családját, de a gránátokkal nem 8_1.jpgszámolt. Egy repesz végez Zolikával, de az állapotos Mariann és ő túlélik. Zsitvai a halálukat akarja megrendezni és külföldre menekíteni őket.

Már a végrehajtás közben elgázolnak egy vaddisznót, amit ki is használnak. A pár elindul külföldre, az apa marad. A nyomában vannak, fának megy. Az autó kiég – három halottat találnak. Hivatalosan Zsitvai, a lánya és a veje a halottak. Az arabok sejtik mi történt, de elengedik őket. Hivatalosan halottak: nem tehetnek ellenük semmit.

Mariann és Kamil már Kanadában élnek a lányukkal. Új életet kezdtek, Kamil vadászik, Mariann még viszi a praxist, de már készül teljesen feladni. Egyre jobban megy a kerámiája.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4515188818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása