Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

2019. november 10. - BBerni86

Kya még csak páréves kislány, amikor az anyja összepakol és elhagyja a családját. Az iszákos apa lassan a többi gyermekét is elüldözi maga mellől, csak a legkisebb lány, Kya marad mellette. Ő gondoskodik már 7 évesen a r1_19.jpgháztartásról és él szabadon vele a lápon. Iskolába ugyan megpróbálja a tanfelügyelet beíratni, de az osztálytársak annyit gúnyolódnak a kislányon, hogy kimarad és inkább a lápon fedezi fel a világot. Még írni-olvasni sem tanul meg. Az apjával soha nem tudja, mire számíthat. Hol kedves vele és tanítgatja, hol részegen hever és erőszakos. Gyakran haza is alig tér. Egyszer nem is jön haza.

Kya 9 évesen ki kell, hogy találja, hogyan maradjon életben. Halat füstöl, rákot és tengeri állatokat fog be, amiket elad a helyi boltban. Magára főz, és pár környékbelivel megbeszélte, hogy falazzanak neki a gyámügy előtt. Senki nem tudhatja, hogy egyedül maradt, mert árvaházba kerülne.

13 évesen, amikor a láp iránt érdeklődő, biológusnak készülő kicsivel idősebb Tate felfigyel a lányra. Ajándékokat hagy neki, majd szóba is elegyednek. Legjobb barátok lesznek, a fiú sokat jár ki a lányhoz, aki a környéken már gúnynevet is kapott: Lápi lány. Tate tanítja meg írni és olvasni, fedezteti fel vele az irodalmat és a biológiai kutatómunkát. Közben egymásba is beleszeretnek, de Tate ígéreteknél többet nem vesz el és ad. Tudja, ő egyetemre megy, kutató biológus lesz, oda Kya nem tarthat vele.

A lány sokáig várja vissza. Belebetegszik a fiú hiányába – aki egyszer titkon visszajött, de elmenekült, köszönni r2_21.jpgsem köszönt neki. Akkor ébredt rá, mennyire más a lány, mint a többség. Különc.

Kya felépülve, évekkel később egy környékbeli fiatalemberre figyel fel. Chase jóképű, de megbízhatatlan. Kya szép lett, így benne van a kalandban. Ő gyorsan le is feküdne a lánnyal, de Kya előbb érezni akarja, hogy szeretik és bízhat benne. Idővel azonban szeretők lesznek. A lápon élik meg a kapcsolatuk, bár Kya arról ábrándozik, hogy Chase bevezeti a családjába és a társadalomba. A hazatérő Tate töri meg a buborékját: elmondja, Chase a városban másokkal is randevúzik. Kya nem akar hinni neki, de egyszer maga is szemtanúja lesz, és az újságban olvas a férfi eljegyzéséről, mással. Szakít vele.

Tate itt telepszik, tanulmányozza a lápot. Kya közben a saját megfigyeléseiből az ő sugallatára állít össze egy könyvet, aminek kiadója is akad. Tate már bánja a bűnét, szeretné visszakapni a szerelmét is, de Kya még túlzottan sebzett.

Visszatér Kya legfiatalabb bátyja, akit a megjelenő könyv vezet haza a húgához. Kya tőle ismeri meg a család r3_23.jpgtörténetét. A fivére biztatja, bocsásson meg Tate-nek, aki láthatóan nagyon szerelmes belé még most is.

A rendőrség megy ki a lápra, és tartóztatják le a nőt. A vád: Chase meggyilkolása. A barátai kiállnak mellette, és van alibije is. A könyvéről tárgyalt a városban, amikor a férfi meghalt. Szűkösen ugyan hazaérhetett volna, de kevés a bizonyíték és Kya nem gyilkos alkat. Még akkor sem, ha a házassága mellett Chase nőfaló maradt, és amikor Kya elutasította, meg akarta erőszakolni a nőt.

A felmentés után Kya megbocsát Tate-nek, aki kiköltözik a lápra, ott építik fel a közös házuk/életük. Hivatalosan nem házasodnak össze, próbálkozás ellenére gyermekük sem lesz, de leélnek szeretetben együtt egy életet. Kya halála után Tate a pakolás közben rájön, hogy egy helyi költőnő valójában Kya volt, csak álnéven. Talál egy verset, amelyből egyértelmű, hogy Kya volt Chase gyilkosa és ott van a férfi eltűnt nyaklánca is. Megsemmisíti a bizonyítékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5315295964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása