Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Bryndza: Sötét víz

2019. november 17. - BBerni86

Erika Foster egy bányató mellett várja, hogy a búvárok felszínre hozzák a több milliót érő elrejtett 2_65.jpgdrogszállítmányt. Ha lesz rajta újlenyomat, nagy ügyet zárhat le. Ennek még akkor is örül, ha az egész drog utáni hajszát értelmetlennek látja: ha egy drogkereskedőt lecsuknak, azonnal másik lép a helyére.

Az egyik búvár jelzi, hogy valami mást is talált. Felhozzák azt is. Kibontva apró csontvázat találnak, egy gyermeké volt. Erikát szíven üti az ügy: pár éve teherbe esett, de elvetette a kicsit. Ha megtartja, most kb. ekkora lenne. Ha megtartja, a férje otthon maradt volna apának, és nem hal meg egy bevetésen 2 éve. A saját ügyével kellene foglalkoznia, de a gondolatai már a gyerek halála és a gyilkos kézre kerítésén jár.

A korboncnok a személyazonosságot is meg tudja állapítani: Jessica Collins került elő. 25 éve nagy port vert fel a szőke, helyes kislány eltűnése. Semmire nem jutottak akkor. A fogászati karton annyira egyezik, most lett meg Jessica. Erika végig akarja vinni a nyomozást, bár a főnöke letiltja. A nő a régi kapcsolataihoz fordul, és egészen a vezetőségig elmegy, hogy ő lehessen a Collins-ügy vezető nyomozója. Visszakéri két korábbi beosztottját is, és megkezdik a munkát.

A családtagokkal kezdik. Szétestek Jessica eltűnése után. Az anya a vallásba menekült, a nagylány messze 3_52.jpgköltözött és családot alapított. A fiú éppen esküvő előtt áll, de az anyja még mindig nem fogadta el, hogy a kisfia meleg. A férj elment, Spanyolországban él az új párjával, és két kisgyerekükkel. Nem tudnak újat mondani, most is azt a pedofilt gyanúsítják, akit Jessica eltűnésekor.

A csapat új szemtanúkat igyekszik találni, és elbeszélgetnek az akkor környéken élőkkel. A látóterükbe kerül egy ház a bányató közelében, ahol akkoriban egy házfoglaló lakott. A pedofilokat is lenyomozzák, akik a környéken éltek egy átmeneti szálláson.  Kiderül, kapcsolat volt közöttük, együtt videóztak. De hiába próbálkoznak, Jessicához nem tudják kötni őket.

Az ügyet akkor vezető Amanda Baker már nyugdíjas, aki dicstelenül távozott a testülettől. A pedofil gyanúsított nevét kiadta egy civil szervezetnek, akik megégették a férfit. Máig az ügy betege, elhanyagolt alkoholista lett belőle, aki nekik is csak pénzért ad információkat az egykori nyomozásról. Ám az ügy újra felkavarja, és maga is nyomozni kezd egy régi barát segítségével, akit tud zsarolni a friss anyagokért.

Közben valaki lehallgatót helyez el Amandánál, és Erikát is igyekeznek lenyomozni.

Erika magányos, és egyik este Peterson egy taxiba ül vele. Felmennek a nő lakására, de mielőtt bármi is történhetne, Erika húga a gyerekeivel érkezik, egyenesen Szlovákiából. A férjének most bujkálnia kell a maffia 4_50.jpgelől, addig itt húzná meg magát a három gyerekkel.

Erika lassan teljesen kikészül, és nehezen viseli, hogy otthon minden a feje tetején áll. Amikor a halott férje egyetlen, kedvenc fotója babaolajos lesz, nagyon összevesznek a testvérével. Erika elrohan, az éjjelt Petersonnal tölti.

Nem veszi fel a telefont: Amanda, Lenka is hívta többször.

Másnap azzal szembesül, hogy betörtek hozzá. Lenka küzdött magukért, nincs bajuk. Amandát viszont megölték, bár próbálták öngyilkosságnak beállítani. Erika az asszony anyagait nézi át, valaminek lennie kell benne, amiért végeztek vele. Egy reklámban aláhúzott egy szlogent, amit a videók átnézésekor Erika is megért.

 Laura Collins, Jessica nővére igazából az anyja volt. A nő szökni próbál, de elkapják és beviszik az őrsre. Semmit nem hajlandó mondani. Közben érkezik a férje az ikreikkel. Erika rádöbben, Laura férje sem tudja az igazat. Amikor ezzel szembesíti Laurát, elmesél mindent.

Még Írországban lett terhes 13 évesen, egy havertól. A szülei szégyenként élték meg, vidéken szült nagynénjénél, majd a család el is költözött Angliába. Úgy tettek, mintha az anyja lenne Jessica anyja is. Hiába akarta visszakapni a lányát, nem lehetett. Friss egyetemistaként jött össze egy törekvő fekete sráccal. Amikor 1_57.jpgvele piknikeztek, titokban magával vitte Jessicát is. Szökést tervezett, és elmondani az igazat. Egyik este félrevonultak szerelmeskedni. Mire visszaértek, az egyik elektronikus berendezés meghibásodott, és a benzingőzben Jessica megfulladt. Ott temették el, és nem mondtak semmit.

Ám a bűntudat emésztette a nőt a lánya miatt, miközben élvezte az anyja szenvedését. 2-3 évvel később kereste meg az ír fiút, aki teherbe ejtette. Neki mesélt el mindent, ő hozta át Jessica maradványait a tóba. De zsarolni kezdte a közben egyre sikeresebbé váló egykori barátot, aki ügyvéd lett. Az ügyvéd kénytelen szembenézni a bűneivel, öngyilkos lesz. Az ír fiú szökni próbál, de Franciaországban elkapják és letartóztatják.

Lenka készül haza a férjéhez, Erika még nem tudja, mi legyen azzal, ami közte és Peterson között elindult.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7615302228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása