Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Kubica: A fények kialszanak

2019. december 22. - BBerni86

Eden átlagos lány volt, aki már lemondott a férjhez menésről is. Soha nem a jó férfiba szeretett bele. Aztán jött Aaron, aki jóképű volt és kedves, szorgalmas és nagyon beleszeretett. Aki feleségül vette, elköltöztek egy kertvárosi házba, és családot akartak alapítani. Eden a munkáját is otthagyta, teljes munkaidős feleség és anya r1_26.jpglesz a tervek szerint.

Eleinte csak próbálkoztak, de nem akart a terhesség összejönni. Eden egyre irigyebben figyelte a szomszédját, aki könnyeden szült három fiút is, panaszkodott a rosszaságukra, miközben Eden ölni tudott volna ilyen gondokért. Már céltudatosabb lett a baba projekt. Számolták a napokat, mindent kipróbáltak, amit tanácsoltak. Majd orvoshoz kezdtek járni, mindenféle kezeléseket csináltak végig. Eden teljesen a téma megszállottja lett: erre ment el minden pénzük, és a kapcsolatuk is megromlott. Eden már semmivel nem foglalkozott, csak a lehetséges terhességgel.

Amikor végre összejön, pár hétre a mennyet élik meg. A házaspár közel kerül egymáshoz, Eden kezd visszatalálni a régi magához. A kicsi elvesztése azonban mindennél jobban megtöri. Azonnal próbálkozna újra, de Aaron már nem bírja. Ultimátumot ad: nem kell nekik baba, legyenek maguk. Ez Eden szemében egyenértékű a házassága végével.

Aaron elmegy, és nem tudja, Eden mivel tölti az idejét. Egyre irigyebb a szomszédasszonyra, akinek most r3_30.jpgkislánya született. Egy édes kis szőkeség, akit az a nő nem érdemel meg. Sok időt tölt a városban a balett iskola előtt, ahol egy kis szőke kislány után leskelődik. Mennyivel jobb anyja lenne ő neki…

Jessie az anyja halála után szembesül azzal, hogy ő papíron nem is létezik. Még anyakönyvi kivonata sincs, az apja nevét sem tudja. Ahogy a halott anyja papírjai között turkál, már nem bír leállni. Abszolút nem hasonlít Edenre, lehet, hogy nem is ő volt az anyja, hanem rabolta? A nyomozást nehezíti, hogy az anyja halála óta Jessie nem tud aludni, így egy ponton túl már abban sem biztos, hogy valóban megtörténtek-e vele dolgok, vagy csak képzelte őket.

A végére kiderül az anyja titka. Miután Aaron elment, Eden békülni akart. De a férfit már egy másik nővel látta, boldognak. Nagyon berúgott aznap este és belement egy egyéjszakás kalandba. A férfinak még a nevét sem tudta, és többé nem is látta. De Eden terhes maradt tőle. Örült a babának. Ám Aaron visszajött – neki is hiányzott Eden, kérte, hogy kezdjék újra. A nőn levő kabát miatt nem láthatta, hogy Eden r2_27.jpggyereket vár. A nő beleegyezik a békülésbe, és megbeszélik, Aaron mikor költözik haza.

Ám Eden arra már elmenekül. Hogy mondja meg a férfinak, hogy mástól terhes? Pedig neki ez a gyerek kell. Így elszökött, és úgy élt, hogy senki ne akadhasson a nyomára. Így nevelte fel a lányát is. Jessie megtalálja a férfit, beszélgetnek, és kiderül, Aaron szeretett volna Jessie apja lenni. Eden menekülése felesleges volt. Jessie elkezdheti élni az életét, már alvási gondok nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2415361752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása