Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Williams: Gazdátlan csillagok

2020. január 05. - BBerni86

A történet in medias res kezdetet kapott - Jane már nagyban dolgozik Esa megtalálásán és kimentésén, de róla szinte semmit nem tudni még. A lány könnyen elszakad a bolygójától: nincsenek barátai, különcnek számít és árva is. Viszont, már itt a nyomában van a galaxis katonai berendezkedésű szektája, akik agymosott katonát 1_62.jpgcsinálnának belőle. Esa a gondolat erejével képes tárgyakat mozgatni. Jane több ilyen gyereket is ismer, az ő megmentésük a munkája, de a lányhoz fogható erős képességgel még nem találkozott. Prédikátor, egy robotikus élőlény velük tart, neki is Esa védelmezése a fő feladata, szinte mint egy testőrnek.

Jane űrhajójával nekivágnak a galaxisnak, a nő a saját bolygójára, a Sanctumra. Itt egy technikailag fejlett nép él, aki rejtőzködnek a világ többi része elől. Az Esa és hasonló gyerekek részére különleges iskolákat hoztak létre. Üldözik őket: Esa a szektában különleges katona lehetne, vagy ha nem tudják betörni, kísérleti nyúl, nem engedik el.

Jane régi barátoknak is segít, majd kér tőlük segítséget, amikor rájön, hogy a szekta már tudja, hol van a Sanctum. Le akarják rohanni és megsemmisíteni, akit lehet, meg besorolni a vakhitű katonáik közé. Így a nő egykori szerelme, Javier is velük tart, aki annak idején ugyanazt a munkát végezte, mint Jane. Csak ő hazavitt 2_70.jpgegy egész embercsoportot, akik nélküle meghaltak volna. A Sanctum titkossága miatt ezért száműzték - Jane pedig nem merte tartani a kapcsolatot sem, féltve a férfi életét és a küldetést is. (Bár még mindketten szeretik a másikat, fel is melegítik a kapcsolatukat.)

Mert az Impulzust, ami a technikát oly sok helyen teljesen elpusztította, a Sanctum találta ki és indította el. Csak a harci eszközöket kellett volna kiiktatnia, de többet tett és terjedt is. Jane volt az egyik katona, aki a tölteteket kihelyezte, ezért vezekel a gyerekek 3_56.jpgvédelmezésével. Akik az Impulzus után születtek, és képességet kaptak tőle. Akikre szükség lesz, mert az Impulzus visszatér. Ezúttal mindent elpusztítani, hacsak ezek a gyerekek meg nem állítják.

Prédikátor titka is kiderül: az Impulzus azokat a telepeket is tönkretette, ahol e gépi lényekből az újakat létrehozták. Nekik nagyon érdekük volt ellenszert találni. Egy titkos laborban kísérleteztek, létrehoztak egy másik hullámot. De az pusztító lett, az embereket megölte a sugárzás. Volt ott egy tudós házaspár is, a nő terhes volt. A magzat túlélte, ő Esa. Akire a szüleiért vezeklésként vigyáz Prédikátor. Aki ezért erősebb, duplán és nagy adagban érte a sugárzás.

Együtt védik meg a bolygót, Jane feláldozná magát. A csapat azonban érte megy, így a nő is túléli. Javier kegyelmet kap, és hazatérhet. Esa pedig Jane-hez csatlakozik, együtt mentik a gyerekeket a továbbiakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3415394014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása