Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Watt: Cifra palota

Royal család 3.

2020. március 07. - BBerni86

Kamaszos, középiskolás, szerelmes, titkokat felfedős.

Végre úgy tűnt, hogy Ella és Reed révbe érnek. Már Reed apja is tudomást szerzett a kapcsolatukról, és kész elfogadni. Az iskolában helyreállt a rend, és a lány is kiharcolta benne a helyét. Szerelmesek, 3_7cifra_palota.jpgtervekkel a jövőre. Ám egyetlen este alatt minden összeomlik: a rendőrség tör rájuk, a fiút az apja barátnőjének meggyilkolásáért viszik be kihallgatásra. Közben egy ápolatlan idegen lép be, a barátait keresve: Steve a halálból tért vissza, és Ella szembe kell, hogy nézzen az apjával, akinek eddig tudomása sem volt róla, hogy az egyik viszonyából lett egy lánya. Miközben Reed szénája egyre rosszabbul áll a rendőrök szemében, Steve eltiltaná a lányát a szerelmétől. Minden bizonytalan, csak egyben biztosak: szeretik egymást, és küzdenek egymásért, ahogy csak tudnak. Ha ehhez pár családi szennyesnek napfényre is kell kerülnie, minden családban.

Ezzel elértünk Ella és Reed történetének a végére. Mivel egy New Adult regényről van szó, költői kérdés lenne feltenni, lesz-e happy end. Igencsak kevés az olyan romantikus sztori, amiben valami, mondjuk, egy halál miatt, nem lehetnek együtt a szereplők. Olyan, amiben meg szakítanak és külön folytatják, különösen ritka. Fehér holló.

Erin Watt nem egy fehér hollót tálal nekünk.

Ez egy szórakoztató, romantikus majdnem ifjúsági regény, ami kifejezetten jól használja a zsáner elemeit. Rendszeresen zavar, hogy a történetek addig tartanak, amíg a pár összejön és csak elképzelhetjük, hogyan működnek együtt. A nagy egymásra találás már megvolt a 2. kötetben, így Ella és Reed már a boldogan éltek, amíg meg nem haltak részben járnak. Szerencsére nincsen mű konfliktus, hogy ezzel generáljon a szerző konfliktust közöttük és kipréseljen még egy regényt. Stabil pár, itt látjuk, hogy működnek együtt. Mit ad egyik a másiknak. Nincs is olyan probléma, ami egymás közötti lenne.

Külső nehézségeket kell leküzdeniük: Steve, aki maga is látja, mennyire álszent ezzel, de azért akarja eltiltani a lányát a legjobb barátja fiától, mert pontosan tudja, milyen csajmágnes volt korábban. Olyan, mint anno saját maga is. Még valahol a humort is láttam ebben, ha nem éppen az álomtémám, hogyan játsszák ki az apát, hogy együtt lehessenek.

A másik, a gyilkossági ügy. Ami miatt volt is hiányérzetem. Érett módon Reed azt mondja, maradjanak nyugton, hagyják a rendőrségre és a jogászokra a dolgot. Amivel kimaradunk minden krimiből, minden izgalomból. A végére ugyan Ella belekerül az események sűrűjébe, de ebben a regényben nincs krimi. Nem hiányzott belőle, csak nekem nagyon fura, hogy a férfi hőst gyilkossággal vádolják, és csak nagyon apró morzsákat kapunk nyomozásból, az egész történetből.

Mindeközben jönnek sorra az egyre keményebb családi titkok. Felettébb szappanoperás lesz a hangulat, de Watt annyira szórakoztatóan tálalja, hogy nem is zavartak a hihetetlenebbnél hihetetlenebb fordulatok. Már eleve az, ahogy Steve túlélte a halálos balesetet. Ami pedig csak a kezdet. Zsarolás, titkos viszonyok, van itt minden.

Watt jó stílusban ír, könnyed és felettébb szórakoztató. Van humora, van drámai érzéke, és minden csak annyira van eltúlozva, hogy az még szórakoztató legyen, ne giccses.

Ebben a sorozatban bírom azt is, ebben a részben is, mennyire sérültek a karakterek, elsősorban a Royal családban. Mindegyik fiú olyan töréssel birkózik, ami tönkreteszi. Egyik sem boldog vagy kiegyensúlyozott, hiába tűnnek mesebeli királyfinak remek külsővel és családi vagyonnal. De mindegyikben ott a szikra, hogy rendbe jöhet még. Reed már eléri ezt az állapotot, és van esély a többieknek is.

Vagyis, folytatás is lesz még, csak más Royal sráccal a főszerepben. Folyt.köv.

 

Watt: Cifra palota – Mint New Adult: 75% szórakoztató stílus, szerethető karakterek, de szappanos történet.

Szubjektíven: 85% nagyon megszerettem már a szereplőket, és bejön Watt stílusa.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415509282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása