Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Taub: Veronai szerelmesek

2020. március 29. - BBerni86

2_73.jpgBenvolio a temető felé sétálva vette észre, hogy a Montague ifjak egy lányt zargatnak. Kimenti, de hamar össze is vesznek. A lány megvádolja a fiút, hogy a család erőszakos tagjaival tart, és ők tették tönkre Júlia szobrát. Füstölögve válnak el.

Benvolio utána egyezik bele, hogy egy béke érdekében elvesz egy Capulet-lányt. Ám egyből tiltakozni kezd, amikor a herceg bemutatja a választott lányt: pont az a Rozalin, akivel a temetőben összeveszett. Rozalin sem akar házasodni: apácának akart állni, amint a húgát férjhez adja. Azt mélyen titkolja, egy esetben tenne kivételt: ha a herceg, Escalus kérné meg a kezét, akibe gyerekkora óta szerelmes.

Escalus csapdát állít a lánynak: egy fogadáson Rozalin sokat iszik, és a férfival távozik. Aki ágyba fekteti a félájult lány, majd leül egy székre és vár. A reggel ébredő lányt megzsarolja: ha kiderül, hogy egy helyiségben töltötték az éjszakát, a híre tönkremegy, és a húgát sem akarja majd elvenni senki. Így Rozalin kényszerből belemegy az eljegyzésbe Rozalinnal.

Júlia szobrát megint megrongálják, és a két család egy köpésre van az újabb vérfürdőtől. Benvolio és Rozalin egyesítik erőiket, és elkezdenek az emberekkel beszélni. Júlia anyja és nagyanyja nagyon gyanúsak.3_59.jpg

Közben Livia, Rozalin húga is felfigyel arra, hogy valami nem stimmel a Capulet-házban. Követi a nénjét, és egy beteget fedez fel, akit nagy titokban ápolnak. Paris gróf az, aki túlélte azt a végzetes éjszakát. Júlia anyja rejtette el, és gyógyítgatta. Most Livia is csatlakozik hozzá, és a jóképű fiatalember hamarosan leveszi a lábáról. A fiatalok titokban már házasságot terveznek.

Benvolio tűnik a bűnösnek, a férfi számkivetett lesz. Rozalin a herceggel beszél, aki végre felismeri, hogy ez a lány mindig is neki való volt. Ám még aznap este Benvolio a lányhoz szökik, és kéri, tartson vele. Ő ártatlan, együtt kideríthetik, ki a merénylő és szoborrongáló. Rozalin vele megy.

Együtt Benvolio és Rozalin rádöbbennek, mi történik igazából Veronában. Lady Capulet elrejtette Parist, és miközben gyógyította őt, belerángatta őrült bosszújába. Mivel ő a herceg legközelebbi férfi rokona, elsőfokú unokatestvérek apai ágon, ha Escalus örökös nélkül hal meg, Paris Verona következő hercege. Merénylettel végeznének a herceggel, Paris örökölné a trónt, és kiírtaná a Montague házat.

3_26veronai_szerelmesek.jpgBenvolio fogságba esik, és Parisnak hisznek, nem neki. Rozalin elrablásával is vádolják. Ki akarják végezni. A visszatérő Rozalin sem tudja leállítani a dolgokat, de Livia is elmeséli, amit tud. A herceg belátja tévedését. A Montague és Capulet család is mellé áll, együtt indulnak Paris és a bérencei ellen. A búcsúkor Benvolio észreveszi, hogy a herceg hogyan néz Rozalinra. Megérti, és a szíve beleszakad.

Paris elbukik. A csatát sem éli túl. Veronában újra béke van. Benvolio direkt olyan feladatokat vállal, hogy ne kelljen a városba lennie vagy Rozalin közelében lennie. A lány kezét megkéri a herceg, ám Rozalin erre már tudja, kinek az életét féltette elsősorban a csatában. A távozó Benvolio után megy, és számonkéri a viselkedését. Kiderül, hogy szeretik egymást, és az eljegyzésük él. Livia, aki gyászolja Parist, aki a megtévesztettsége ellenére a szerelme volt, Escalus húgával tart és neki lesz az udvarhölgye, ő nem bír többé Veronában élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8315568456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása