Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. május 03. - BBerni86

- Bjork: Őzike

r2_47.jpgMia rádöbben, hogy a gyilkosságokban ő maga a közös pont. Van egy fényképalbuma, benne az összes gyerekkori emléke és fotó. A gyilkosságok helyszínén hagyott számok az oldalszámokat jelentik. Valaki betört hozzá, eddig azt hitte, nem vittek el semmit. De a gyilkos lemásolta az albumot, és halálos élőképekben valósította meg a gyerekkori emlékeit. Az áldozatok csak véletlenszerűek, a lényeg, hogy a helyszíni fotó idézze Mia fotóit.

A szomszéd srác jön át, aki mindig is Mia rajongója volt. Most kiderül, miért. Még kisfiú volt, amikor az apja és testvére bent égett egy tűzben. Az anyja meg volt róla győződve, hogy a kisfia játszott a gyufával és okozta a tragédiát. A gyereket így kivitte az erdőbe, otthagyta meghalni. Megmentették. Közben Mia elkapta a gyújtogatót, aki beismerte azt a tüzet is. A fiú anyja úgy halt meg, hogy tudta, nem a fia volt a gyújtogató, és legalább az r3_48.jpgutolsó gesztusa szeretetről és nem gyűlöletről árulkodott. A fiú pedig Mia megszállottja lett. A közelébe férkőzött, megrendezte a fotókat.

Mert halni akar, ahogy sokáig Mia is. Felajánlja, hogy közösen legyenek öngyilkosok - vagy Mia végezzen vele, neki így is megfelel. Amikor fegyvert fog a rendőrnőre, Mia lelövi a fiút. De úgy érzi, ez a vége, tovább nem bírja. Elhagyja a rendőri pályát.

- Keyes: Született Királynő

Anne királynőként megőrzi a hatalmát, és nem foglalja el a mágikus trónt. Hagyja, hogy r4_39.jpga Hangakirály helyére lépő Aspar és Stephen elrejtse a trónokat, és velük a pusztító erőt. A herceg, akibe menet közbe szerelmes lett, és akit Anne királlyá tett, feleségül venné. Anne elutasítja, mert van jobb döntés is. Berimund herceg megörökölte apja trónját, és ha ő lesz a férje, egy háborút zárnak lenne és békét teremtenek. Ezt kell tennie királynőként.

Neil és Brinna hercegnő - Berimund húga - szabadságot kapnak, és együtt elindulnak felfedezni a világot, ahol semmilyen kötelezettség nem béklyózza őket.

Cazio feleségül veszi Audrát, és visszatérnek a fiú szülőföldjére.

Leoff vidéken marad a családjával, csendesen munkálkodva. A regény végén a kisfia születésének örül a család.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8115657252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása