Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. május 06. - BBerni86

Meg kell tanulnunk, hogy az élet nem igazságos. Hogy nem minden álom válik valóra. És néha olyanoktól is el kell válnunk, akik nélkül nem tudunk élni. (Wheeler: A tolvaj lánya)

 

A gyász nem egy egyenes vonal, ami egyre csak távolabb visz a veszteségtől. Az ember sosem tudhatja, mikor kerül vissza a markába. (Bennett: Az anyák)

 

A becsület annyit jelent, hogy azt teszed, amit tenned kell. Nem azt, amivel elismerést vívsz ki magadnak, nem a legveszélyesebb feladatot, és nem is azt, amivel a legnagyobb dicsőséget aratod, hanem azt, amit tenned kell. (Keyes: Született Királynő)

 

 A sorsunk a mi isteni terhünk. (Cselenyák: A tölgyek alatt)

 

– A világok harca! – Phibbs buzgón bólogat. – Pontosan erről van szó. A vörösfű. Elú!
– Hm. – D. S. megvakarja a fejét. – Nem ismerem.
– Te tényleg nem ismered? H. G. Wells, öregem! A marslakók inváziója.
– A science fiction nem az én világom.
– A legjobb helyen vagy, hogy megszabadulj az előítéleteidtől, Donald Scott. Ez olyan, mintha Gandalf kinyilatkoztatná a törpéknek, hogy egy kalap szarnak tartja a fantasyt. (Schatzing: A pillangó zsarnoksága)

 

Minden jó termék mögött van egy jó történet. A sztorik szárnyra kapnak, és szélsebesen terjednek az interneten, a közösségi médiában. Nem mondanám, hogy ez hátrány. (Lackberg: Aranykalitka)

 

– Te másik hangot adnál egy énekesnek? Másfajta látást egy festőnek?
– Ha ettől jobb műveket alkotnának, akkor igen.
– Akkor az már nem lenne az övék. (Keyes: Született Királynő)

 

Te vagy a legfontosabb dolog ebben az univerzumban. Te; ez az eszköz; ennek a bolygónak a lakói: szeretők, harcosok, művészek, vezetők; az álmok, amikből több van, mint a csillagokból. Minden elme egyedi, minden gondolat csak egy pillanatra születik, majd széttörik, hogy újat teremtsen. Nem érted az elviselhetetlen szépségét annak, hogy te te vagy. (Kaufman&Spooner: Meggyötört világ)

 

Mintha a történelem egy vízimalom kereke lenne, ami újra és újra visszatér ugyanoda. (Wheeler: A tolvaj lánya)

 

A férfi ránézett, elgondolkodott, és az arcára fagyott a mosoly. Azért mindez eltartott pár másodpercig.
Keisha közben arra gondolt, hogy ilyen lehet, amikor az ember a termodinamika második főtételét próbálja elmagyarázni egy pitbullnak. (Barclay: Látomás)

 

Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni. (Armentrout: A legsötétebb csillag)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3315632732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása