Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Patterson: A fekete trikó

2020. május 24. - BBerni86

r3_52.jpgMarc félvér kölyök volt – egy francia katona dél-amerikai kiküldetés alatt teherbe ejtett egy helyi lányt. Az eredmény Marc, aki miatt a szülei összeházasodtak, és nagyon boldogtalanok lettek egymással. Mire eljutottak a válásig, már mindketten csak egy koloncot láttak a gyerekben. A fiút csak az mentette meg a zülléstől, hogy egy helyes tanárnő lenyűgözése érdekében elkezdett versenyszerűen kerékpározni.
Mikor 18 lett, az apja adta katonának. Ott szerencséje volt: az egyik felettese imádta a sport versenyeket, és kiemelte maga mellé a fiút, akivel sorra nyerték a biciklis versenyeket. Leszerelés után ezt folytatta Marc, profi kerékpáros lett belőle.
10 éve a csapat kereste, ki lesz a következő nagy versenyző, aki köré a r1_49.jpgcsapatot építik. Az egyik jelölt Marc volt, az ígéretes hegyi menő. A másik a jó barátja, az amerikai gazdag aranyifjú, Steve. A jóképű amerikai volt a jobban eladható, így ő lett a kiemelt versenyző, és Marc az ő hű segítője. A taktika bevált, Steve bajnok lett. A jelenben már az ötödik Tour de France győzelmét készült megszerezni, oldalán Marc-kal, aki az évek alatt rengeteget fejlődött és a mezőny legerősebb hegyi menője lett.
Marc barátnője, a szintén kerékpársporttal foglalkozó ír lány és a férfi idős mentora egyaránt mondogatják neki, hogy már jobb, mint Steve. Ideje lenne neki nyernie, és nem a másikat húzni be a célba. Marc azonban túlzottan hű ehhez.
A rendőrség más kéréssel keresi meg: balesetek történnek, volt egy gyilkosság is. Valaki manipulálni akarja az eredményt. Ő katonai nyomozó volt, figyeljen és r2_51.jpgsegítsen a nyomozásban. A verseny elindul, Marc figyeli a gyanús elemeket és támogatja Steve törekvéseit a győzelem felé.
Amikor Steve esik, Marc adja oda a saját biciklijét. A nehéz szakaszon, közel 30 kilométeren át ő húzta a férfit magával. Mindezért nem kap semmit, lassan már ígéreteket sem, csak átverést. Egyre érik benne, hogy Steve ellen forduljon. Már azt is sejteni kezdi, hogy Steve áll a balesetek mögött, így akarván mindenképpen rekordot dönteni.
A végső küzdelem előtti éjjelen Marc megkapja az anyja leveleit, amelyeket Steve rejtett el előle. Ez a végső lökés, hogy nyerni akarjon. Ám Steve nagyon kiszúr Marc-kal, a csapattal kiszorítják. Így már a dobogóra sincs esélye. A többi versenyző fog össze, és segítenek neki visszaküzdeni, amit Steve csele elvett tőle. Végül, a r4_43.jpgszerencsének is hála, Marc szerzi meg az arany trikót és lehet bajnok.
A párizsi szakaszon Steve még próbálkozik egyszer, de hamar a saját csapat is magára hagyja, és nagyon régóta francia nyertese lesz a versenynek. Közben a rendőrség rájön, hogy Marc idős mestere volt az ármánykodó, aki végre francia nyertest akart. A felelősségre vonás előtt öngyilkos lett autóval.
Az ünneplés estélyén Steve még próbál beszélni Marc-kal. Elmondja, semmilyen levelet nem rejtett el előle. Valaki becsapta. Marc magában felméri, hogy a barátnője mit tehetett. A levelek, ahogy együtt működhetett a mentorával a merényletekben. De aztán simán visszafekszik aludni a nő mellé és nem foglalkozik ezekkel többet. Ő a bajnok.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5615714502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása