Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Doctorow: Radikálisok

2020. június 07. - BBerni86

- ENGEDÉLYEZETLEN KENYÉR

Amikor felsőbb körökből megsúgják a lánynak, hogy a kormány vizsgálni fogja a fogyasztást, elkezdi visszaállítani az eredeti beállításokra a gépekre. A gyerekek, kamaszok, akiket már megtanított a csalásra, azonban sp1_10.jpgvisszacsinálják, amit ő tett. Egy ideig próbál tisztességes lenni, de mivel velük sem azok, hallgat a barátnője tanácsára, és magasabbra szintre emeli a csalást. Beállítanak egy gépet, ami elfedi a csalásaikat, így továbbra is meg tudják kerülni a hivatalos rendszert.

- MINTASZERŰ KISEBBSÉG

Sas kiáll a férfi mellett, akit indokolatlanul vert meg a rendőrség, csak azért, mert fekete. A tárgyaláson is tanúskodik mellette. Erre mindenki Sas ellen fordul. A barátai eltávolodnak tőle, és Bruce is azt mondja neki, a rasszizmust nem lehet erővel legyűrni. Amikor a börtönben felkeresi a néger férfit, ő is azt mondja, ha felveszi az egészet videóra és feltölti, azzal többet segített volna, mint ezzel. Lois Oroszországban kap állást, Sasnak pedig el kell mennie. Már nem a segítőt látják benne, ha nem egy földönkívülit, aki csak embernek álcázza magát.

- RADIKÁLISOK

A kormány üldözni kezdi a merénylőket, és lenyomozza a honlapon posztolókat. A főhős is börtönbe kerül bűnpártolásért, de közben egy tűzoltóval is nagyon kiszúrnak a biztosítók. A férfi erre bombát épít, és minden eddiginél nagyobb pusztítást visz végbe. Erre már átmegy a törvényhozáson a komolyabb egészségügyi program.

- A VÖRÖS HALÁL ÁLARCÁBAN

Az emberek unatkoznak a bunkerban, kimennek és súlyos harcba keverednek. Van, aki már nem is tér haza. Elrejtőznek, visszavonulnak, de a fertőzést már behozták magukkal. Sorra halnak meg. Mikor visszatér a nő, akit nem engedtek be a családjával (már csak ő él, de talált új társakat) már csak hullákat találnak, akiket elégetnek. A milliárdos haldokolva bujkál előlük, nem is találják meg, kivárja, amíg elmennek. Már egyedül van, és valószínűleg így is fog meghalni.sp2_9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7515752436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása