Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Goodman: Elveszett lelkek otthona

2020. július 26. - BBerni86

Maggie és Gabriel szerelmesek, de titokban kell tartani a kapcsolatukat, mert a lány apja nagyon nem egy szegény francia fiút szán a lányának – még akkor sem, ha neki magának is egy francia lánnyal van viszonya (aki ráadásul pont Gabriel nővére). Hogy elválassza őket, a lányt rokonokhoz küldi.

Gabriel utánamegy, és lopott perceket tudnak együtt tölteni. A szüzességét is a fiúnak adja. Az idillnek gyorsan r1_66.jpgvége lesz: a nagybátyja megerőszakolja a lányt. Maggie hiába kér az anyjától segítséget, ő nem akar hinni a lánynak. Maggie végleg el lesz tiltva Gabrieltől, és amikor kiderül, hogy terhes, titokban kell megszülnie és azonnal elveszik tőle a kislányát. Az utolsó kérése, hogy Elodie legyen a neve.

Az apja ismerteti meg egy idősebb férfival, akihez feleségül is megy. Próbálnak családot alapítani, de 10 év alatt 4 vetélése is van. Egy nőgyógyászati, kisebb műtét után találkozik újra Gabriellel, aki szintén megnősült, de gyereke neki sincs. Az érzelmek hamar újra feltámadnak, és viszonyuk lesz. Maggie már be is jelenti a válást a férjének, várja, hogy Gabriel is ezt tegye a feleségével.

A férfi azonban tudomást szeret Elodie-ról és sértettségében eltűnik. Maggie egyedül marad, és rájön, teherbe esett. Gabriel gyereke kell legyen – vele védekezés nélkül volt együtt, míg a férjével mindig spirált használt. Megszüli a fiát, Gabriel után nevezi el, és próbál írni neki.

Gabriel a nőért jön vissza – eddig a tengeren volt, halásznak állt és szerette a vízi életet. Maggie azonban maradni akar, és átvenni az apja boltját. Gabriel mellettük dönt. Együtt erednek Elodie nyomába is, de csak a halálhírét kapják meg. A férfi ráveszi a nőt, vállaljanak még egy gyereket, a fiuk ne legyen egyke.

Évekkel később egy cikk kapcsán megkeresi őket egy fiatal, egyedülálló anya. Elodie az, akit árvaházba adtak. Amikor az állam bezárta az árvaházakat, őt is elmebetegként kezelték. De el tudott szabadulni, pincérnő lett. Egyetlen éjjelt töltött egy vietnámi háborúba tartó amerikai fiúval, annak az éjjelnek a gyümölcse a lánya. A család egymásra talál, Elodie hozzájuk költözik a kislányával, és Maggie mellett dolgozhat a boltban.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516077940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása