Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Armentrout: Míg a halál…

2020. szeptember 13. - BBerni86

Hazatérő, régi kapcsolatot felelevenítő, sorozatgyilkosos.

Sasha tíz éve megjárta a poklot. Elrabolta és bántalmazta egy sorozatgyilkos, akit a sajtó Vőlegénynek keresztelt el, mivel áldozatait menyasszonynak öltöztette. Sasha volt az egyetlen túlélő, akinek egy kis szerencsével sikerült végeznie az életét megrontó férfival. De otthon nem bírt maradni, menekült, mindenkit maga mögött hagyva. A családi panzió azonban a végét járja, az anyjának segítség kell. Sasha hazajön, és minden rászakad. Újra lányok 9_13mig_a_halal.jpgtűnnek el, és nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ehhez neki is köze van. Az életébe visszatér Cole is, a nagy szerelme, akit akkor mart el maga mellől, amikor próbált felépülni a Vőlegény okozta traumából. Cole most FBI ügynök, és igényt tart egy helyre a lány életében. Együtt kell szembenézniük egy újabb gyilkos nappal.

Jennifer L. Armentrout elsősorban ifjúsági és romantikus regényeket ír, ezekkel szerepel a sikerlistákon, és nálunk is ezek a könyvei mennek nagyon. Igazából nem lep meg, hogy igyekszik más zsánerek felé is nyitni, miközben a stílusát is őrizné.

Nem is lenne bajom ezzel a regénnyel, ha nem thrillerként veszem meg. A kiadói sorozata Kristály Pöttyös, vagyis női thriller/pszicho thriller. Ehhez képest egy nagyon romantikus regényt olvastam, amiben van egy thrillert idéző vonal is. Nagyon nem az a maghatározó. Ha romantikusnak olvasom, örülök, hogy mellette kicsit thriller is. Thrillerként/krimiként viszont keresem a bűnügyet, a nyomozást, a feszültséget. Itt viszont az a nagy kérdés, hogy mikor jön össze megint Sasha és Cole, hogy férkőzik át a férfi a lány emelte védőpajzsokon.

Ok, néha van egy-egy oldal, ami a sorozatgyilkos szemszögéből van megírva. Ezeket tudtam értékelni, azt a gyilkosos nézőpontot, ami különben szinte nincs is a regényben. Az utolsó fejezetekben, amikor aktívan is fellép a gyilkos Sasha ellen, már kapunk izgalmakat, de túl kevés és későn. Ennyi a thriller.

Van a végén fordulat is, hogy ki a gyilkos és miért teszi, amit. A nagy fordulat, miért gyilkol és hogy lehet, hogy a Vőlegény meghalt, mégis ugyanúgy rabol és gyilkol, nincs előkészítve. A végén elmesél egy történetet, és annyi. Mivel Sasha nem is nyomozott utána, de Cole sem, nem kell meglepődni, hogy nem is volt errefelé nyom.

A személye is… olcsó. Mintha a mellékszereplők közül kiválasztott volna egyet Armentrout, aki addig nem gyanús, de alig szerepel – annyi helyet ad neki, hogy ne érezzük teljesen új karakternek a végén. Hiányoltam ennek is az előkészítését. Ez így olyan kényelmes… mintha rámutatna, hogy te vagy a gyilkos, ír neki egy előzményt a múltjában és ennyivel meg is van oldva az egész. Lusta módszer…

A szerelmi szál meg olyan, ami egy ifjúsági regényben eladható – a szex kivételével, az erotikus vonal abban sok lenne. Nem tudom elhinni, hogy Sasha és Cole 10 év alatt nem volt képes továbblépni. Újra találkoznak, és szinte azonnal ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták. 10 év alatt annyira más életet éltek, sokat változtak, hogy lehet minden változatlan? Túl gyors, kevés alapokon. Nem volt ezért hiteles számomra a szerelmük.

Mellékszereplő kevés van, ez Sasha és Cole Show. Aki van, az sem hagyott mély nyomokat maga után. Olyan egyszerűen jellemezhetőek, mint a szerető anya, a hű barátnő. Különben nem is igen tudunk meg róluk semmit.

A stílusa is olyan, amilyen egy Armentrout-regény lenni szokott. Könnyed, szenvedélyes, érzelmes és gyorsan olvasható. Nem értékeket keresünk benne, csak kikapcsolódunk. Ha már thriller és krimi van kiemelve belőle, elfért volna benne némi sötétebb szín, esetleg ijesztő rész is. Talán több a gyilkosból, ami valamit villantott ebből…

Nagyon csajos, szerelmes kriminek elmegy, de ez inkább romantikus regény.

 

Armentrout: Míg a halál… - Mint krimi: 50% a romantika dominál, a bűnügy a végét leszámítva nagyon csak háttér.

Szubjektíven: 55% a vége felhúzta, különben szerelmes regény, aminek nem örültem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4916199580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása