Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Alger: A bankár felesége

2020. szeptember 27. - BBerni86

r1_79.jpgAnnabel rájön, hogy Matthew bankja olyan ügyfelekkel is dolgozik, akikkel a törvény nem engedi. Maffiózókkal, terroristákkal. A férje nem volt benne, de elkezdték bevonni. Azért kapta meg ügyfélként az asszonyt, akinek a repülőgépén meghaltak. Hiszen a nő unokatestvére ismert terrorista - a nő nem volt tiltólistán, de közel volt hozzá. Onnan már csak egy lépés lett volna a férfit bevonni a törvénytelen üzelmekbe.

Matthew anyagot gyűjtött ellenük, felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Ezért kellett meghalnia, és ezért keresik a laptopját, amin az anyagok vannak. Annabel akarja befejezni a férfi munkáját, elrejti a laptopot és célba juttatja. Azt viszont nem tudja, most mihez kezdjen. Egy sziget nevét ejtik el előtte, ott tudna pihenni.

Marina a barátja kérésére elhozza a pendrive-ot, de átadni már nem tudja. Egykori mentorát meggyilkolják. Egy másik újságíró keresi fel a kóddal, ami az adatokat nyitja. Banktitkok, pénzmosás, törvénytelenségek. A nő nyomozni kezd, és rá kell jönnie, a saját vőlegénye és annak apja is nyakig vannak a csalásban. Választania kell: férjhez megy és elfelejt mindent, vagy börtönbe juttatja a szeretett férfit. Amikor megtudja, hogy a vőlegénye rendelte meg a mentora halálát, nem habozik. Feladja őket.

Matthew korábbi titkárnője is adatokat ad át az FBI-nak. Ő volt, aki szépen mindenkit belevont az ügybe, mert nem tetszett neki, hogy a bank nagyfőnöke arra kérte, feküdjön le ezzel-azzal, hogy aztán zsarolhassák őket. A szerelmével, akit a bank miatt ismert meg, vállalják nyíltan a tanúskodást, és ők lesznek a per arcai. Marina és Annabel névtelenek maradhatnak neki hála.

A szigeten Annabel látogatót kap. Matthew az, aki nemhalt meg - csak megszervezték a halálát, hogy a tanúskodást is túlélje. A pár boldogan talál egymásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2616217056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása