Minden napra egy könyv

Armentrout: Zuhanj velem!

Várok rád 4.

2020. október 18. - BBerni86

Szerelmes, megbocsátó, megszállottas.

Roxy kamaszkora óta szerelmes Reece-be, aki a húgaként kezelte a lányt. Roxy szíve össze is tört, amikor a fiatalember bevonult és elhagyta a várost. Súlyos sérülésekkel tért haza, és Roxy volt mellette végig. Egy este úgy tűnt, végre teljesülnek az álmai, és Reece a nőt is észreveszi benne. De az éjjel rossz véget ért, és a lány nem 10_18zuhanj_velem.jpghajlandó beszélni a férfival, aki a helyi rendőrségbe lépett be. Reece azonban nem adja fel, próbálkozik, és eléri, hogy Roxy adjon még neki egy esélyt. Félreértették egymást, igazából mindketten a másikat akarják. Mire azonban elfogadnák és megélnék az idilljüket, egy gonosz erő lép színre, ami mindent fenyeget, ami előttük áll. Roxy egy olyan ember figyelmét is felkeltette, aki elpusztítja, ami tetszik neki és Roxy tetszik neki.

J.L. Armentrout tulajdonképpen már három zsánerben mesél romantikus történeteket: próbálkozott romantikus thrillerrel, azért nem igazán voltam oda. Sokkal több szerelem, mint nyomozás és bűnügy, noha abban kiemelten fontos volt a thriller. Ír YA, fantasy elemekkel feldobott történeteket, szerintem ezek mennek neki legjobban. Azokban is kiemelten fontos a románc, de jó környezetbe és ötletek közé emeli.

Végül, a sima romantikus, ami közé a Várok rád sorozat is illeszkedik. A Zuhanj velem a 4. rész, és csak minimális kapcsolata van a korábbiakkal. Roxy abban a bárban dolgozik, amely egy korábbi részben összejött páré, ahol törzsvendégek a még korábbi párok. Baráti viszonyban vannak, de ők már nem aktív alakítói a cselekménynek. Az a fajta tág univerzumépítés, ami mostanában elég nagy divat a romantikus regények között.

Ha csak azt nézem, minek kell lennie egy romantikus regényben, akkor nem lehet panaszkodásra ok. Van egy szimpatikus páros, akik egymásnak vannak teremtve. Mindketten fiatalok, dögösek, nagyjából megtalálták a helyüket az életben. Abba bele lehetne menni, miért jobbak a valóságosnál, de egy románcban ez nem is fontos. Itt ilyenek a szereplők, meseszerűek. Ha csak Armentrout sorozatainál maradok, milyen hibája van pl. Daemon Blacknak? Röviden: nincs neki.

Cserébe a szerelmük nem csak annyiból áll, hogy meglátnak és megszeretnek, majd ágyba zuhannak. Ez egy gyerekkori barátságból és rajongásból mélyül el. Nekik elhiszem, hogy nem csak a külsőségekre alapoznak.

Armentrout a cselekménybe rejt el más témákat is, nem csak annyi az egész, hogy milyen nehézségeket kell legyőzni Roxy és Reece szerelmének. Roxy egy komoly traumát hordoz, magát okolja a legjobb barátja súlyos sérüléséért, és a múltból visszajön egy ember, aki erre folyton emlékezteti a puszta létével. Reece a háborútól szenved, bár ez kisebb súlyt kap. Aztán, ott van egy kis thriller vonal is, hiszen a környéken van egy sorozatgyilkos, aki vajon kit szemelt ki következő áldozatnak?

Itt is kevés ez a szál, de a Míg a halállal ellentétben ezt romantikus regényként adták el, amiben van más is, így sokkal pozitívabban értékelem ugyanazt a thriller és veszély mennyiséget.

Ehhez hozzájön, hogy a szenvedély is kipipálva. Érzelmileg és érzékileg is ecseteli a szerző, mennyire összetartoznak a karakterei.

Vagyis, amit ettől a zsánertől várni lehet, benne van. Ennek ellenére rajtam kijön a romantikus nyálregényekbe belefásulás. Utáltam a könyvet annak ellenére, hogy benne van, aminek benne kell lennie. Nem szerettem meg a szereplőket, keveselltem a krimit, sok konfliktust légből kapottnak éreztem. Zsánerében jó, de akkor sem bírtam.

Vagyis, ideje lenne a romantikus könyveket pihentetnem, mert belefáradtam a zsánerbe.

 

Armentrout: Zuhanj velem! - Mint romantikus: 85% szerethető hősök, nagy románc, de mellette dráma és thriller is akad.

Szubjektíven: 30% unom, és annyira kiszámíthatónak érzem a szerelmi szálat, szereplőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6016244736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.