Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Arden: A boszorkány éjszakája

2021. március 07. - BBerni86

Vászja a nővére tornyába vonul vissza, és pontosan tudják, hogy ez csak ideiglenes menedék. A lányért el fog 2_85.jpgjönni a tömeg, akik boszorkánynak bélyegzik. Konsztantin a lányt akarja, rá is uszítja a városiakat. A lány féltve a nővérét és a gyerekeit, kimegy – a lovát megölik, őt magát máglyára küldik.

Elmenekül, és a medve egy biztos útra tereli: alkut kötött az ikrével. Szabad lehet, és Morozko kerül csapdába, de a lány biztonságban lesz. Az úton Vászja egy tisztásra és egy kunyhóra talál. Itt él a nagyanyja szelleme, itt élt az anyja. Meg is egyezik a nagyanyjával, hogy majd visszatér ide és tanul tőle. De most mennie kell.

Morozko után indul az úton, egy paripa vezeti – a kötelékek összekötnek, és ő Morozko lovának a testvére. A télkirály egy múltbeli emlékben uralkodik, ahol még ismerték és istenítették az emberek, ahol áldoztak neki. Vászja magával és el is csábítja, a kettejük köteléke hozza vissza az emlékeit. Visszaindulnak megmenteni az embereket. Morozko annak ellenére megy, hogy az emberek világában most tavasz van, és ő gyenge.

A medvét legyőzik, Konsztantin meghal, Morozko visszavonul a télbe. Hívja a lányt is, de neki még az emberekkel van dolga. A tatárok az oroszok ellen törnek. Vászja tudja, csak akkor nyerhet ellenük, ha összefog az emberi és a másvilági oldal. Elsőnek a medvével köt szövetséget, akit elenged, de cserébe szolgálnia kell a lányt. Majd a tatárok orosz szövetségesét állítják vissza a maguk oldalára. Morozko csak semlegességet ígér: a csatában elviszi a holtakat, de nem harcol.1_76.jpg

A csata. Ember és démonok egymás mellett harcolnak – szövetségben és alkuban. Megmarad mindkét hit, az emberek egyszerre adhatnak enni a házi démonoknak, és járhatnak a templomba. Vászja bátyja az életét adja az ügyért. Morozko pedig a szerelme mellé áll – együtt győznek.

A medve és Morozko együtt vissza tudják adni az életet, Vászja a bátyját akarja vissza. De Morozko ráveszi, erről kérdezze meg a testvére szellemét is. Ő nem akar úgy élni, jó halála volt. Így Morozko végül más életet ad vissza a lánynak: a lovát.

A télkirály és Vászja egy úton mennek tovább, az emberek és a démonok között pedig béke köttetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3716452982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása