Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Adler-Olsen: A 2117. áldozat

2021. július 18. - BBerni86

Egy lecsúszott újságíró a menekült helyzetben látja meg a nagy sztori lehetőségét. Átmegy Afrikába, és ott próbál r1_144.jpgegy történetet találni. Le is hoz egy cikket egy idős asszonyról, akiről azt írja, vízbe fulladt. Csakhogy az asszonyt megölték, helyre kell hozni a cikk tévedését és rá is állítják, hogy hozza helyre a hibáját.

Assad világa is a fejtetőre áll a kép miatt. A halott nőben felismeri egykori barátját, a háttérben pedig ott áll Ghalib, egy terrorista, aki majdnem a halálba kínozta, elrabolta a feleségét és a két lányát. Most a társait is beavatja a történetébe: hogy dolgozott a katonaságnak, hogy került fogságba és vesztette el a tehres nejét és a két lányát. Ghalib még azt is megígérte neki, hogy a neje terhességét megszakítja, majd a nőt és a lányait erőszakolja majd, és ha teherbe esnének, mennek abortuszra. Assad kijutott, de a családjának és a terroristának nyoma veszett.

Ghalib nagy akciót szervez, Európában van és Assad, oldalán Morck-kal a nyomába ered. A végjátékra Assad elkapja a férfit, kiszabadítja a lányait és a feleségét. Egy fiatal fiú, aki Ghalibot hívja apának, megy a börtönbe. Assad neje a fiúért küldi a férjét: Ghalib hazudott, nem vesztette el a babát. Az a fiú Assad harmadik gyereke.

Közben az a cikk egy fiúból kihozza a pszichopatát. A halott asszony a nagyanyjára emlékezteti, és az emlékére mészárlásba akar fogni. Amint a kedvenc játékában eléri a 2117. áldozatot, fogja a fegyverét és ölni kezd. Erről a rendőrséget is tájékoztatja. Rose komolyan veszi, dolgozik az eseten és tartja a kapcsolatot a fiatalemberrel, aki egyre jobban bekattan. Az apjával végez elsőként, de Morck és Rose rátalálnak, mielőtt az anyját is kivégezné és utcára vinné a terrort.

Morck is életmód-váltás előtt áll: a barátnője a lánya elvesztése miatt depressziós volt, sok gyógyszert és hormonokat is kapott. Így eshetett meg, hogy bár már 50 elmúlt, teherbe esett. Meg is akarja tartani, és Morck barátkozik a gondolattal, hogy apa lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1516631642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása