Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. augusztus 25. - BBerni86

Mert az emberek csak a történetekből értenek. A történetek, a valódi történetek kínálják az egyetlen eszközt arra, hogy az emberek megértsék egymást, olyannak lássák a másikat, amilyen az valójában. (Wingate: Eltűnt testvéreink könyve)

 

Értsétek meg, ember vagyok. Nem akarok más lenni. Csak ember. (Kosztolányi; In: Csodát nekem)

 

Nem lenne olyan, hogy túlzás – feleli Dimitrij. – Amit kell összetörni, azt kell rendesen összetörni. (Kloos: Bajtársak)

 

Wannabe öngyilkos: NEM BÍROM TOVÁBB! LEUGROM!
Dredd: Ne tegye, polgár! Az utcai szemetelés… SZABÁLYSÉRTÉS! (Wagner – Shaw – Collins – Mills – Harris – Gosnell – Finley-Day: Dredd bíró aktái)

 

Nem a bosszúban kell megtalálni Isten segítségét. A bosszúnak, hogy igazi bosszú legyen, kegyetlennek kell lennie. Aki bosszút áll, annak el kell utasítania Istent. Kárhozottnak kell lennie. Örökre. (Sapkowski: Isten harcosai)

 

Egy dolgot mindig szem előtt kell tartani: minden férfi egy rejtvény. A lány dolga csak annyi, hogy megfejtse őket. (Rosen: Egy nyár New Yorkban)

 

Deadpool: Ez az öngyógyító képesség előnye. Atya-gatya! Úgy látom, azt most neked is elkelne, mi?
Megtorló: Kösz… de nem. Óvatlanná tesz. Ha a hibáknak nincs… következménye… akkor újból…elkövetjük… (Van Lente: Deadpool a Megtorló ellen)

 

Nem hagyhatsz hátra embereket csak úgy, mert azt gondolod, hogy a barátság esetleg nem bírja majd el a távolságot. Nem élhetsz így. (Matson: Páratlan nyár)

 

Az irodalomban az a jó, hogy szubjektív. Nincs két egyforma olvasó, mindenki másképp értelmezi a történetet, hiszen mindannyian különböző nézőpontokból szemléljük a világot, és a saját élettapasztalatunkon szűrjük át, amit olvasunk. (Wingate: Eltűnt testvéreink könyve)

 

A háború néha szükséges – de az ilyen idióták ne nevezzék jó mókának! A háború értelmetlen és gonosz. A háború a pokol! (Wagner – Shaw – Collins – Mills – Harris – Gosnell – Finley-Day: Dredd bíró aktái)

 

Nézd, mindkettőre szükség van, a gondolkozókra és a cselekvőkre is. Ne gondold azt, hogy kevesebbet érnek azok, akik a számítógépet és a tervrajzokat választják a hadihajók és a puskák helyett. (Kloos: Bajtársak)

 

Az árulásnak nincsenek pontos szabályai. Elkövetheti valaki percek alatt, egy mozdulattal, hallgatással is, szapora, meg-megújuló beszéddel, melynek mélyéből kiérezzük az instrumentumok zavarát. (Passuth: A lombard kastély/Lagúnák)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6516637750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása