Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2021. szeptember 26. - BBerni86
  • Waxman: Egy könyvmoly élete

Ninának sok lesz a rá szakadó emberekből: az apja révén egy nagycsaládba kell beilleszkednie, ahol elég r1_160.jpgellentmondásosak az érzelmek a férfival kapcsolatban, aki senkihez nem tudott hű lenni, és a gyerekeit is hanyagolta. A lányban egyesek aranyásót látnak, ez sem segíti az ügyét.

Az unokaöccse fogadja melegen és az a fivére, aki abból a házasságból született, ami még tartott, amikor az apjuknak viszonya volt Nina anyjával. A jóképű bátyja nős, van egy gyermeke és a másodikat várják. Láthatóan boldog és szereti a családját, de tart attól, hogy megvan benne az apja vére. Nina lesz a támasza, aki az apjukat nem ismerte, és kívülállóként tud nézni a családra.

A nagy gond inkább Tom, akivel viszonyba keveredett. A férfi ott van az életében, és ez megrémíti. Inkább szakít vele, mert félti a nyugalmát, egy esetleges szakítás fájdalmát is elkerülné.

A család döbbenti rá, hogy nem az a jó döntés. Ahogy kibékül azokkal, akik ellenségesen fogadták, rájön, miben hasonlítanak, kész Tomtól is bocsánatot kérni és még egy esélyt. A férfi sértett, de szereti: kibékülnek.

  • Pollock: Mindig az ördöggel

Arvin a nagyanyjánál nő fel az apja öngyilkossága után. A testvéreként szereti és védi annak a nőnek a lányát, akitr2_148.jpg a nagyanyja eredetileg a fiának szánt, de aki egy prédikátor felesége lett - aki a feleségén akarta bemutatni, hogy képes feltámasztani a holtakat. Nem volt az.

Új lelkész érkezik a közösségbe. A férfi a kamaszlányok rajongója, és behálózza őket. Ez a lány is így jár és terhes marad. A lelkész meg úgy tesz, mintha nem is értené, a lány miért gondolja, hogy övé a gyerek. Pénzt kínál abortuszra és sugallja, a nevelőanyja beleroppanna, ha kiderülne a szégyen. A lány öngyilkos akar lenni, de az utolsó pillanatban meggondolja magát. Későn, megcsúszik, és felakasztja magát.

Arvin nem nyugszik bele a történetbe, ő rájön, ki ejtette teherbe és hogy jutottak oda. Az apjától örökölt pisztollyal végez a lelkésszel, majd nekivág az útnak. A városkába akar visszamenni, ahol a szüleivel éltek. Pont a gyilkos házaspár veszi fel, és vele is eljátszanák a szex, halál és fotózás játékot. Csak éppen Arvinnál fegyver van és megvédi magát.

Még maga sem tudja, hogyan folytassa. De elindul.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7116700680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása