Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Rainbow Rowell

2021. október 12. - BBerni86

Mivel felettébb örülök, hogy a Fumax Rowell megjelenéseket hoz, és az újakkal pont 5 könyvnél tart magyarul a r1_163.jpgszerző, nézzük is meg ezeket közelebbről!

Az egyetlen felnőttregény a Szív küldi. Kedves, kellemes kis limonádé. Ebben egy informatikus egy cég biztonsági szakértője. Csak éppen annyi a munkája, hogy a többiek levelezését ellenőrzi, hogy dolgoznak-e és nem mással foglalkoznak. Két barátnő szívesen írogat egymásnak, ő meg szívesen olvassa ezeket. Az egyikbe bele is szeret - de hogy lépjen vele kapcsolatba anélkül, hogy elárulná, honnan és mennyit tud róla?r2_151.jpg

A következő Eleanor és Park, ifjúsági és romantikus, de pár csavarral. Eleanor vörös, kissé nagydarab és nagyszájú. Park félig koreai és az öccsével ellentétben rajta látni is az ázsiai vért. Karatézni tanul, de csendes és rendes srác. Mindkettejüknek megvannak a maguk r3_132.jpgpokoljárásai, de összetalálkoznak és valami elindul közöttük. Buktatók, gondok és az első szerelem. Nem annyira tetszett, mint a lista következő tagja, de nem volt rossz.

A Fangirl. Aminek a rajongója lettem. Adott egy ikerpár, lányok. Az egyik bulis és könnyed, a másik magának való könyvmoly, aki a kedvenc regényéhez ír elég sikeresen fanfict történeteket. Amikor egyetemre mennek, a két nővér külön próbál boldogulni. Cath életébe meg belép egy srác, aki kedves, helyes és van türelme kicsalni a lányt a csigaházából. Miközben az is kiderül, az ikre élete sem fenékig tejfel.r4_114.jpg

Október második felében jön ebből a Fangirl manga. Itt is láthatjuk, hogy nyílik ki Cath és hogyan írja Simon Snow történetét más szemszögből. Meg persze jön Wren. Meg persze Levi. Nem r5_99.jpgbírtam megállni, már kerestem képeket és nekem tetszeni fog a rajzolása is. Még fekete-fehérben is.

Novemberben pedig a Carry On érkezik majd magyarul. Ez a Simon Snow fanfict, amit Cath ír a Fangirlben. Vagyis, Simon Snow, a világ legnagyobb varázslója középiskolás. A barátnője szakított vele, a mentora mindentől távol akarja tartani, a szobatársa - egyben legjobb barátja - meg a sötét oldalra állt. Simon persze nem hagyja annyiban a dolgokat. Nem titkolom, én szívesebben olvasnám úgy Simon Snow-t, ahogy a regény eredetijében szerepel, kicsit Harry Pottert idéző formában. Cath verziójában ugyanis Simon és frenemy-je gyengédebb érzelmeket is rejteget... Hát, érdekes lesz.

Egyelőre ennyi, aztán meglátjuk, mi jön még magyarul a szerzőtől.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr716715250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása