Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Falk: Húskenyér-függőség

Franz Eberhofer 7.

2021. október 13. - BBerni86

Családot egyesíteni próbáló, gyújtogatás után nyomozó.

Franz apa lett, nem csak a nagyi megérzése volt az apaság. A kisfia le sem tagadhatná őt: örökölte a jellegzetes, méretes Eberhofer orrot. Franz nem is vágyik másra, mint maga mellett tudni a kis Pault és vele Susit, aki viszont komolyan megharagudott a férfira. Még azért is a nyakára kellett járni, győzködni, hogy a láthatást engedje az huskenyer-fuggoseg.jpgapának. Így Franz a pénteket töltheti a nővel és a fiúkkal, remélve, hogy Susi hamarosan megenyhül és visszatér minden az esküvő előtti állapotokba. A családi béke teremtése azonban nem az egyetlen, amivel foglalkoznia kell. Még nem tettek le arról, hogy pláza épüljön a bajor kisvárosban, és még mindig sokan vannak, akik nem akarják a természetet erre áldozni. Egy tűzben meghal egy nő, aki a fejlesztők oldalán tárgyalt. Mivel a gyanúsított a városka foci csapatának bevándorolt sztárja, még a polgármester is Franz nyakára jár, hogy vegye kézbe az ügyet és még a meccs előtt juttassa vissza a csatárt.

Az eddigi leginkább átívelő történet a sorozatban. El lehet olvasni előismeret nélkül is, de mivel szokás szerint a krimi kevesebb, és előzményei is vannak, jobb, ha nem ezzel kezdi valaki a sort.

Nézzük talán a krimit! Ez kapcsolódik a múlthoz, hiszen a plázaépítés és ellenzői már mentek egymásnak a történetben. A halott is ilyen körben mozgott, így nem zárható ki, hogy ennek köze van ahhoz, hogy meg kellett halnia.
Franz nem is szívesen nyomoz: már Münchenbe helyezték, miért kellene itt produkálnia magát? Ráadásul folyton belebotlik valamibe, ami a saját hibáira vagy éppen a múltjára emlékezteti. A helyére beültetett fiatalember munka helyett inkább azzal a lánnyal cicázik, aki Susi helyét vette át, amíg az szülési szabadságon van. A kettősbe belebotlani humor, belegondolni, hogy neki is volt ilyen a múltjában és elrontotta, már komorabb.
Ahogy megszokhattuk, közben magától is halad a nyomozás. Rudival beletenyerelnek ebbe-abba, és a végére összeáll a történet. A humor erősebb most is, mint a nyomozás és a tényleges krimi. Amit még mindig fájlalok, de már elfogadtam.

Az egyéb, humoros szálak a fontosak most is: hogy diétáznia kellene rendőrünknek és sok olyan ételről lemondani, amit imád. A nagyi próbálkozik egészségesebb konyhát vinni, a férfiak meg ki vannak akadva, hogy nyulakként kell étkezniük. A Papa és Franz keresik is a menekülőutakat…
Ahogy Franz igyekszik visszaszerezni Susit és vele a fiukat, aki a Paul nevet kapta. A nő most először nem enged, haragot tart, és valahol belül még örülök is, hogy Franz megfizet a stiklijeiért. (Tudom, legszebb öröm a káröröm.) Susi nagyon sok mindent lenyelt tőle, most alaposan megtanulhatja, hogy ki és mennyire fontos neki. Ezt meg színezik olyan esetek, mint Paul pelenkázása – amivel a polgármestert is gyors távozásra lehet bírni…
De alkotnak a falubeliek is. Itt sok a lüke alak és hozzák is a formájukat. Rita Falk már több színes alakot megírt ebbe a sorozatba, és nagyon sokan vissza is térnek most egy-egy jelenet erejéig. Nincs kötet a vízvezetékszerelő házassági zűrjei nélkül…

Könnyed, mulatságos történet, és Franz Eberhofer kezd végre felnőni? Még mérget nem vennék rá, de kellett neki ez a pofon az élettől/Susitól. Mindig annyira magától értedődőnek vette a nőt, ideje volt a sarkára állnia.
Szokott stílus, szokott humor, és a szokott őrült banda. Jöhet a folytatás is.

 

Falk: Húskenyér-függőség – Mint krimi: 55% a humor dominál, van némi személyiségfejlődés is, de a nyomozás random.

Szubjektíven: 50% bár örülök, hogy Franzra kissé rájár a rúd, kevés a krimi, a humor is más.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2816695734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása