Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Rowell: Fangirl - manga 2.

2023. május 01. - BBerni86

Fülszövegfangirl2.jpg

Cath Simon Snow-rajongó. Oké, mindenki Simon Snow-rajongó, de Cath számára ez maga az élet. Sokan állítják, hogy már kinőttek ebből a közegből, ő mégis képtelen maga mögött hagyni…

Épp ezért mást sem akar, mint együtt lógni a testvérével és fanfictiont írni. De most, hogy főiskolások, Wrennek jobb dolga is akad, mint rá fecsérelni az értékes idejét. És a valóság is kezdi egyre inkább kirángatni őt a maga kis komfort­zónájából. Mert életében először Cath említésre méltó ismeretségi körrel dicsekedhet: ott van például a jóképű csoporttársa, Nick, aki mindenáron vele akar novellákat írni… és Levi, aki folyton felbukkan, akkor is, ha Cath nem keresi.

A mindezzel járó kihívásokra azonban nincs felkészülve, pedig ha nem vigyáz, könnyen megégetheti magát…

Szerintem

Ugyanazt a színvonalat tudta hozni, mint

az előző rész.
Vagyis: továbbra is nagyon hűen, felismerhetően dolgozza fel az eredeti regényt. Követi annak cselekményét, mutatja Cath és Levi hogyan kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Közben pedig a fanfiction világába is beles kicsit, hiszen megelevenednek Simon Snow történetei is.

A történet talán lányos és szerelmes, de vállalható. Nekem kifejezetten bejön, hogy a páros előbb lesz nagyon jó barát, minthogy eszükbe jutna, hogy többet éreznek már egymás iránt. Ez különben az a rész, ahol Cath kezd rájönni, hogy részéről ez már több barátságnál.
Megvannak a maguk aranyos és könyves pillanatai, olyan meghitt az egész.

Megvannak a drámák is: Cath és az ikre közti ellentét, az anyjuk miatti érzések és az is, ahogy Cath szembesül azzal, hogy ő különc. Már van körötte egy védelmi fal, és szívesen olvastam, ahogy a különféle szereplők ezt elkezdik lebontani.

Helyesen van megrajzolva is. Jót tett neki, hogy Cath már egy-egy jelenetnél lazább, mert rajzolva látni egymás mellett az ikreket és a stílusukat, még lehangolóbb, mint a regényben volt. Mert ott van, hogy Cath is milyenebb lehetne, helyette meg teljesen halovány. De ez egy jó pont a rajzolónak, mert elkapta a lányok személyiségének másságát a külcsínben is.

Jó az áthúzás a következő részhez, és szerethető lett ez a rész is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1218099528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása