Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Harris: Blokkolj, ha tudsz!

2024. július 10. - BBerni86

Fülszöveg: blokkolj_ha_tudsz.jpg

Sally Dannison egy vérbeli újságíró, akinek a karrierje az első. Pökhendi főnöke se tántoríthatja el attól, hogy a legjobb legyen a szakmájában. Egy nap azonban olyan feladatot bíz rá, amelyhez semmi kedve nincs. Interjú egy arrogáns hokicsillaggal. Aki mellesleg szintén nem örül ennek a riportnak.

Josh Nickerson élsportoló, akinek egyetlen célja és hivatása, hogy újabb Stanley-kupához juttassa csapatát. A hokinak köszönhetően nők ezrei rajonganak érte, de a felkínálkozó lehetőségek közül csupán néhányuk ágyában hajszolja az élvezeteket. Komolysága és keménysége kikezdhetetlen, Sally azonban mégis talál rajta fogást.

Találkozásuk olyan sorsszerű robbanás, amely mindkettőjük lelkét felperzseli. Amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, arcpirító szenvedéllyel vesznek elégtételt egymástól, és ez további bonyodalmat okoz mindkettőjük számára.

Vajon melyikük ravaszabb játékos a saját maga pályáján?

Szerintem: 

Egy tipikus sportrománc. Vagyis, nem nagyon

tudok annál többet mondani róla, hogy hozza szépen a zsánerben várt kötelezőket, de annál többet nem nagyon találni benne. Nekem meg ez nem éppen az a világ, amibe szívesen merülök egy regénnyel.

Kezdve azzal, hogy újfent kaptam egy regényt, amiben a vágy és a szerelem össze van mosva. Ki nézi még a My Lady Jane-t? Abban a narrátor tökéletesen megfogalmazta, ami az én bajom is, és itt is fel tudom és fogom is hozni. Szerelem első látásra? Olyan nincs. Vágy első látásra? Az már egy egészen más téma. Az erotikus románcok szerzői meg imádják összemosni a kettőt, amit meg én nem imádok.

Itt konkrétan Josh meglátja Sally-t és onnantól kezdve ő nedves álmai vágya tárgya. Még kb. csak a szakmáját ismeri, de már azon pörög az agya, hogy mennyire kívánja. A pasi meg híres sportisten, mellette jóképű is, szóval Sally vonzalma is biztosított. Elvben interjút kell készítenie a nőnek a csapatkapitánnyal, de nagyon hamar már a berobbanó viszonyuk a téma. És, ahogy lenni szokott ebben a zsánerben, a jó szexet hamarosan már nagy szerelemnek nevezik.

Az egyetlen, ami némi izgalmat visz a történetbe, és nem csak arról szól, hogy ki mennyire szexi, hogy Sally elvben azt a feladatot kapta, hogy lejárató cikket írjon a sportolóról. De miért pécézték ki maguknak? Sally tisztára tudja majd mosni a nevét? Ez is inkább bulváros téma tehát, és megvan a szerelmi életre kivetített következménye – Josh libidója megsínyli, amikor árulónak hiszi a nőt. De legalább valami, próbálkozás.

A szereplőket sem tudom túlragozni, de valljuk be, ebben a zsánerben az nem is elvárás. Ami leginkább jellemző rájuk, hogy mennyire dögösek és mennyire elkötelezettek a munkájukban. Ez igaz a női és a férfi főszereplőre is. A mellékszereplők meg az alapján pozitívak vagy negatívak, hogy a kapcsolat mellett vagy valamiképpen ellen vannak. Hiszen mi is a fő konfliktus? Együtt marad-e, boldog pár lesz-e Josh és Sally?

A kérdés természetesen költői. Romantikus erotikus regényről beszélünk. Nagyon ritka, aminek meg tud lepni a vége. Eljegyzés, esküvő, babavárás a sablon vég, és nagyon kevesek, akik valami mást bevállalnak. Mondjuk egy szakítást, vagy az egyik szereplő halálát. Van olyan is, de akkor legalább arról tudnék írni, hogy mert valamit lépni a szerző a kötet végére. Nos, a Blokkolj, ha tudsz! nem ilyen történet.

A nyelvezetéért sem voltam oda, de ez is jön a zsánerből. Erotikus regény, azokban így beszélnek és könnyebben becsúszik egy nem éppen irodalmi nyelvréteg.

Vagyis, ez a zsánerben megszokott ’dögös hokis megleli az Igazit és az ágyékuknál szinte összeragadnak’ regény, nem is kell benne többet keresni.

Idézet: 

Az életnek áldásnak kellene lennie, és nem átoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8418443433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása