Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Csokoládéimádók 3.

2018. június 27. - BBerni86

Házasságos, régi tűzhöz visszatalálós, baráti társaságos.

Drew és Jenny, mióta csak összejöttek, tűzforró lángon égnek. Ők azok, akik rendszeresen kikötnek a kórház ügyeletén, mert volt egy kis balesetük egy szexjátékkal. Ők azok, akik arcuk kitakarva videóznak és neveznek egy pornóoldalra. A kislányuk születése nem változtatott semmin, de amióta a kis Billy is megjött, valami megváltozott. Drew már totál ki van, hogy egy éve nem nyúlhatott a nejéhez. Jenny se érti, miért nem az a tüzes vadmacska, aki a második terhessége előtt volt. Maguktól is próbálkoznak, de aztán elkezdenek baráti tanácsokat is megfogadni. Így kötnek ki terapeutánál, szépségszalonban, férj kiképzésen. Ha nem velük történne az egész, még nevetnének is, mit végig nem csinálnak, hogy minden visszarázódjon a régi kerékvágásba.

Ilyen könyv se sok akad a kezembe, pedig szerintem nem lenne rossz. Sokkal inkább díjazom ezeket a sztorikat, mint a nyálregényeket vagy a szürke 50 követőket. Mert ez is szex téma, de ez vicces is mellette, meg van rendes cselekménye is. Nem arról szól 300 oldalba, ki kivel és hogyan, miközben minden a szex körül forog.

De kicsit a sorozatról! Ez a harmadik része Sivec sorozatának, és az előzőekkel ellentétben most párt vált. Eddig Carter és Claire volt a középpontban, de erre a kötetre egy baráti párt tett középpontba a szerző. Őrültek, fiatalok, helyesek, szórakoztatóak. Aki lemaradt az első részekről, ő is nyugodtan kézbe veheti, mert nincs cselekményi összefüggésben a Csokoládéimádók első két részével.

Tele van őrült figurákkal és őrült helyzetekkel. A téma, hogyan hozzák vissza a tüzet a házasságukba, és közbe olyan dolgokat csinálnak végig, hogy könnyesre lehet nevetni magunkat rajta. A kedvencem különben Drew apja és ténykedése volt – az egykori haditengerész kiképző, aki olyan kegyetlen volt, hogy előbb nyugdíjba küldték, mert nem akadt jelentkező, aki bírta volna mellette a kiképzést. Amikor Drew attól fél, hogy a neje más felé kacsingat, az öreg tetőtől talpig álcába indul kémkedni. De az se semmi, amikor katonai kiképző stílusban tanítja a fiát a házimunkára és csecsemőgondozásra.

Az egész könyv pörög és vicces. Nincsenek üres menetek, minden fejezetre sikerül kitalálnia valamit a szerzőnek, amin jókat lehet derülni. Alapvetően lineárisan megy előre a sztori, néha vannak visszaemlékezések, azok is a nevettetés érdekében.

De az is jó benne, hogy minden könnyedsége és komédia volta mellett szíve is van ennek a történetnek. A nyugok_es_nyalanksagok.jpgszereplők szeretik egymást, küzdenek egymásért. A barátaikkal összetartanak jóban-rosszban. Érezni, hogy sokkal több minden van közöttük, mint felszínes jó pofizás. A család, az összetartás itt értékek, ami végig meg is marad. Soha, egyiknek se jut pl. eszébe, hogy megcsalja a másikat, egymással akarnak újra tökéletesen lenni.

Sivec még a stílust is halálpontosan belőtte, ahogy ezt meg lehet írni és eladni. Jellemzi a nyers szókimondás, de ez teljesen belefér a pár életébe. Ők ilyenek, az lenne a hiteltelen, ha szépelegnének. Pont annyira pikírt és nyersebb a nyelvezete, hogy még szórakoztató maradjon, és ne érezzem öncélúnak a trágárságát.

Hangulatos, komikus az egész, szerintem filmen is nagyon bírnám. Sivec még folytathatja is.

 

Nyűgök és nyalánkságok - Mint humoros: 90% egyik komikus helyzet követi a másikat. Eredeti szereplők, vicces.

Szubjektíven: 80% így kellene a szexről komédiát csinálni! Mert ez vicces, nem undorító!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1914069365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása