Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Mire várunk?

Cornwell: Elfajzott szív

2018. június 29. - BBerni86

scarpetta1.jpgMaradjunk a tényeknél vagy mesélgessek? Legyen is-is!

 

  • Műfaj: bonctermi krimi.

Scarpetta doktornő az egyik, ha nem a legjobb boncnok az országban. Unokahúga, Lucy is kivételes teremtés, szintén a bűnüldözésben érdekelt – csak éppen a lány a számítógépek és akciók specialistája. Kay Scarpetta legújabb esete egy filmmogul lányáé, akinek a halálát mindenki balesetnek tartja, Kay kivételével. De bármit tesz is, mintha a gyilkos 3 lépéssel előbb járna. Az sem segít, hogy nyugtalanító videót kap unokahúgáról, akinél az FBI is razziát tart. Vajon minden összefügg?

Kay minden részben, már a fülszövegben látható módon ebben is, bőven lesz a boncteremben és gyűjti a törvényszéki bizonyítékokat, de kimegy terepre és a saját szakállára is nyomozgatni kezd.

 

  • Szerző: Patricia Cornwell.

A Scarpetta sorozat tette világhírűvé, bár más sikerkönyveket is jegyez. scarpetta3.jpg(Pl. írt egyet Hasfelmetsző Jackről is.) Kathy Reichs-szel ellentétben ő nem orvosból lett író. Újságíróként kezdte, majd belekezdett a Scarpetta sorozatba egy magánnyomozó és egy boncnok életét mintaként véve. Bár volt férjnél is, ma már felvállalja, hogy leszbikus. Férjétől elvált, most felesége van. Minél többet megtudok róla, annál több vonását vélem felfedezni Lucy alakjában.

 

  • Sorozat: Scarpetta.

Egyike azon krimiknek, amelyeket viszonylag korán elkezdtek nálunk is kiadni. Az Európa gondozta, majd az Alexandra vette át, most pedig a Művelt Nép folytatja a sort. Az Elfajzott szív a 18. magyarul megjelenő Scarpetta regény. Angolul még 6 létezik. A sorozatban vannak összefüggő részek, amelyekhez fontosak az előzmények, de ez a rész olyan, amivel akár kezdeni is lehet. Ha valaki korábbi köteteket keres, az elsőket antikváriumokba, a scarpetta2.jpglegutóbbiakat akár boltba is megtalálhatja.

 

  • Megjelenés: 2018 novembere. (Erről nem tudok mit mesélni.)

 

  • Borító: látványos. (Nekem tetszik, de nézzétek meg fentebb magatok is!)

 

Aki szereti a Dr. Csont sorozatot, vagy a Kathy Reichs regényeket, érdemes ezt a sorozatot is kézbe vennie, ha eddig nem talált rá! Nálam várós, ha nem is minden rész tetszett, ez az eredeti bonctermi krimi!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9214075335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása