Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Torre: Hollywoodi mocsok

2018. június 29. - BBerni86

Filmforgatós, szerelembe esős, válást kiheverős.

Cole Masten áloméletet él: jóképű és sikeres filmsztár, aki 5 éve elvette álmai nőjét. Egy nap azonban arra megy haza, hogy szintén filmsztár neje, Nadia éppen csalja a legújabb filmje rendezőjével. Majd újabb sokként éri, hogy Nadia a legújabb filmjének a felét akarja, pedig semmi köze nem volt hozzá. Míg a legkegyetlenebb váló ügyvédet keresi a városban, vigasztalásul beveti magát a partikba. Az ügyvéd állítja le: nincs több búfelejtő szex, elmegy szépen vidékre forgatni és jófiú lesz, amíg ő mindent visszaszerez neki a bíróságon. Cole kénytelen belemenni. Hogy aztán vidéken belebotoljon egy dögös szőkeségbe, akivel egymás agyára mennek, aki egy birtokot igazgat, de tökéletes lenne a női főszerepre. Summer is hordozza a maga sebeit, őt is csúnyán megcsalta az exe. De kell a pénz, belemegy a szerepbe, és lassan az ellenségeskedés vonzalommá alakul – noha Cole most nem kezdhet kapcsolatba.

Alexandra Torre ezzel magyarul megkapta a második megjelent regényét. Az elsőt nem akarom itt kielemezni, de az több volt egy laza szerelmes regénynél. Volt benne egy olyan csavar, ami romantikába nem szokás. Így adtam egy esélyt ennek a kötetnek is, ki tudja, hátha megint meg tud lepni az írónő.

Sajnos, a Hollywoodi mocsok nem több a zsáner tipikus darabjánál. Nincs ötletes csavar, csak az a kiszámítható szerelmes történet némi szexualitással feldobva, ami a cselekmény nagyjában untatott. Vártam a fordulatokat, a hollywoodi_mocsok.jpghumort, valamit. De csak azok jöttek, amelyek a nyálregények sajátjai. A páros, akik eleinte nem bírják egymást, majd az utálat szexuális feszültséggé alakul, amiből aztán szerelem lesz. Arról nem is beszélve, milyen rózsaszín happy end novellát kapott a két főszereplő zárófejezet gyanánt. Komolyan, cukormérgezésem lett tőle…

A cselekmény meg minimális. Addig volt érdekesebb, amíg a két főszereplő nem találkozott egymással. Torre bemutatta őket, a világuk, a bajaik. De amint összekerülnek, már csak a romantikus zsáner maradt.

Néhol van benne humor, és Torre szórakoztatóan tud írni, ez menti a menthetőt. Egy semmilyen nyálregénynél többre képes, de mivel olvastam már az írónőtőé messze jobbat, és a zsáner se a szívem csücske, összességében csalódott maradtam.

Amit még szerettem, és több jobb lett volna, a rejtély. Summer kitaszított a környezetében, kiközösítik, és lassú utalások vannak, miért. Tett valamit a múltban bosszúból, és ezért vetette ki a társaság. De mit? A regénybe elszórva vannak a flashback elemek. Visszanézve az volt a kedvenc részem, amikor megtudtam, mitől lett rémálom a próbavacsora, amitől Summer ördögi lett a környéken. Az a maga módján tényleg vicces volt.

Pozitív az is, hogy Torre nem meseszereplőkről ír. Cole, Summer és Nadia is megéri a pénzét. Messze nem hibátlan emberek, így sokkal érdekesebbek, mintha egy szimpla női álom sztori tökéletes szereplői volnának. Még akkor is, ha a meseszereplőknek járó tökéletes befejezést meg is kapják a történetben.

A kiadó betette a new adult kategóriába, amit én nem fogok megtenni. Ugyan jobbnak érzem egy nyálregénynél egy fokkal, de ez messze nem new adult. Elvetemültebb annál.

 

Hollywoodi mocsok - Mint romantikus: 65% a dráma kevés és könnyen megoldott, a szerelmi szál kibontott.

Szubjektíven: 40% leginkább untam. Kiszámítható. Szerencsére Torre stílusa valamit ment.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1714080413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása