Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2018. augusztus 08. - BBerni86

No hát, alig mentem le, aztán nem megharapott máris az a rohadék cápolip? Komolyan mondom, az a nyavalyás pont úgy nézett ki, mint egy kínai vacsora meg az anyósom keresztezése. (Adams: Sherlock Holmes – Dr. Moreau serege)

 

Sok történet tudója volt ez a víz. Ott sodort a hátán bánatot, örömöt, féltékeny szerelmet, bűnt, ábrándot, titkot és néhány sörösüveget. Száz hangon mesélt annak száz történetet, aki odahallgatott rá a hold derengő fényében. (Jeli: Pesti Erzsi, in: Budapest off)

 

Disney azt tanítja a kislányoknak, hogy nyugodtan bemehetnek idegenek házaiba, amennyiben kitakarítják azokat (Hófehérke), valamint ha fogságba ejti és fenyegeti őket egy szupermacsó, akkor érdemes egy jó nagyot LSD-zni és a teáscsészékkel kvaterkázni, ahelyett hogy elmenekülnének, mert kitartó szerénységük majd csak megszelídíti a definíció szerint bántalmazó fickót (Szépség és a Szörnyeteg). (Papp: Aki kurvának áll)

 

A múlt az a súly, amelyet az emberiségnek hordoznia kell, a gyökérzet, amelyet nem mi választottunk, hanem az választott minket. (Graudin: Invictus)

 

  • Csak a nincstelenek élnek emeleti lakásban – fújtatott. – Légy oly kedves, és vegyél magadnak egy átkozott házat! Tudom, hogy megengedheted magadnak.
  • És akkor mi lenne a rendszeres, félévenkénti testedzéseddel?
  • Edzés? Én már felülemelkedtem az ilyen hiábavalóságokon. Akinek van egy csepp sütnivalója, nem gyötri feleslegesen a testét. Ez csupán egy edény, semmi több. (Adams: Sherlock Holmes – Dr. Moreau serege)

 

Törley-ház volt, de tüdőszanatórium lett. Törley-udvar volt, de államosították. Hogy lehet egy kastélynegyedet államosítani? Hogy lehet egy álmot leönteni szürke cementtel, majd betonoszlopokat építeni elé lakótelep álnéven? (Gévai: Buddha-fok, in: Budapest off)

 

  • Fel kellene tenned pár képet a falra – hunyorgott Lenka. – Olyan az a lakás, mint egy börtöncella.
  • Így hagyom, míg meg nem látogattok Marekkel. Hogy otthon érezze magát. (Bryndza: Az éjjeli vadász)

 

Jack és Annie találkozik a táncoló pingvinekkel. Van egy árva kis pingvin, akit Jack elnevez Pennynek, aztán Annie-vel elviszi Camelotba, ahol Merlin lakik. Elmondják a boldogság első három titkát Merlinnek, és átadják neki Pennyt. Merlin gondját viseli Pennynek, aztán megint boldog lesz.

Jack és Annie rájön, hogy a boldogság negyedik titka gondoskodni valakiről, aki rászorul. És Jack úgy gondolja, hogy ez talán fordítva is igaz: Azt hiszem, az ember olykor boldoggá tehet másokat azzal, ha hagyja, hogy gondoskodjanak róla. (Navin: Egyetlen gyermek)

 

Ha Makot megtanította valamire a bűvészkedés, akkor arra, hogy a legjobb figyelemelterelés mindig az emberek orra előtt zajlik. (Grylls: Vissza a dzsungelbe)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4914162407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása