Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2018. december 02. - BBerni86

E Zónában nem szoktam elhallgatni semmit, simán elmesélem a legcsavarosabb thriller végkifejlettét is, de most teszek egy kivételt. A Plázafoglyok miatt. Tényleg annyira kevés igazán meglepő, csavaros történet születik már, hogy amikor végre találok egyet, nem fogom senki meglepetését elvenni az olvasás elől. De tetszett annyira az a plazafoglyok.jpgkönyv, hogy ismételten meséljek róla kicsit. Hogy azért a SpoilerZóna spoilert is tartalmazzon, arra gondoltam, kiemelek pár eseményt a történetből, amivel nem lövöm le a poénokat, de képet kaphattak arról, mégis milyen ez a könyv. Mert, nagyon homályos a fülszöveg, én is az voltam szerdán - szerintem senki nem akarja a felfedezés örömét ellopni tőletek, mert ez a történet tényleg azt nyújtja. Meglepetést minden fejezetre.

- A film véget ér, de az ajtó bezáródik a moziban, a kamaszok nem tudnak kijutni a teremből. Az egyikük mintha érezné is, hogy remeg a lábuk alatt a föld. Hamarosan már mindannyian érzik. De nem egyszerűen földrengés van... szó szerint a világ fordul ki a sarkaiból.

- Van benne egy dühös istennő, aki áldozatot követel.

- Egy jelenetben az életre kelt próbababák támadnak a szereplőkre, akik közül kettő fegyvert is ragad és szembeszállnak a bábukkal. Megvan a World War Z regényből a jelenet, amikor a japán kamasz talál egy katonát és átvágja magát a zombikon? Itt a pláza változata!

- A pláza közepén a szökőkút többé nem vizet áraszt, hanem vérvörösen izzik. És bizony nem ússzák meg, abból inni kell...

- Yano, eredetileg Jani diplomata gyerek, akinek látszólag mindene megvan. A szülei gazdagok, és a fiukat magukkal vitték Japánba is, ahol külpolitikai szolgálatot teljesítenek. Van pénzük, státuszuk, a srác már kamaszként világot látott, és több nyelven beszél. Mégis, boldogtalan és gyökértelen. Ezért is utazott haza Magyarországra a barátjához. Ahol nem nyomasztja, hogy a szülei milyen elvárásokat támasztanak, és állandóan nyomás alatt tartják. Felelősség, példamutatás, nulla egyéniség, ez a mantra. Sokat elmond a srác életéről, hogy egy tokiói politikai fogadáson egy idősebb koreai üzletasszony szó szerint leteperte.

- Bori máig nem érti, miért hagyta el az apja évekkel korábban. Itt lehetősége lesz újra beszélni az apjával, ha először egy életre kelt takarítógépből is kerül elő a véres inge.

- Mimit időnként megszállja egy más entitás, és az ilyenkor mondott szavait rejtvényként igyekszenek a többiek megfejteni.

- Vannak benne madarak, amelyeknek emberi szemük van.

- Két szerelmes pár is összejön a történetben, és két útját is látjuk a szeretet kimutatásának: lesz, aki gyilkolni is képes érte. Lesz, aki meghalni kész a másikért.

Magyar regényért ritkán tudok ennyire lelkesedni, de ezért lehet. Kamaszos fájdalmas, horror, kaland, rejtvények, kis misztikum, másban nagyon hétköznapi életes. Ifjúsági irodalom, de olyan ötletes és eseménydús, hogy betuteszta_logo.pngkorosztálytól függetlenül jó szórakozás. (Ok, az nem ért hozzá, ha annyira tisztában vagyunk a popkultúrával, hogy megértsük az utalásait. Az a kamaszoknak jobban kézre áll.)

https://betuteszta.com/magazin/megjelent-a-plazafoglyok

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1014410808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása