Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Lakatos: Simlis

Regény a Szigor világából

2019. január 06. - BBerni86

Szerelmes, titkos, átverős, viszonyos.

Haraszti Éva túl fiatalon kapott egy nagy pofont az élettől: az, akit az élete szerelmének hitt, eldobta, mert a nőnek nem lehetett gyermeke. Éva hazatért és egy sikeres divatvállalatot hozott létre. Erős, független nő, akinek a feje fölött most kezdenek gyűlni a viharfelhők. A cége bajban van, sürgősen pénzre lenne szüksége, de a munka sem megy, mintha elszállt volna a kreativitása. Egy jótékonysági rendezvényen forró viszonyba bonyolódik egy jóképű idegennel, akiről aztán kiderül, hogy egy szélhámos, aki dolgozni volt a bálon. De György, aki igazából Ádám, simlis.jpgtúlzottan tetszik neki és izgalmas ahhoz, hogy kidobja az életéből. Miközben elvileg csak szex van köztük, elkezdik egymás életét összerakni. Ádám szakítana a múltjával, Éva összekapja magát, de Ádám társai Igor és Liza esküvőjét fenyegetik.

Ha van amerikai értelemben vett klasszikus bestseller író nálunk, akkor az Lakatos Levente lesz. Követi a menő trendeket, jó a stílusa, nem mellesleg bestseller regények kerülnek ki sorra a kezei közül.

Csak sajnos, a trendkövetésnek megvan az a hátránya, hogy nem mindig tetszik, ami alakul. A Szigor sorozat nekem nagyon a magyar Szürke 50 volt. Lakatos nagyon jó thrillereket tud írni, így visszaesésnek éltem meg, hogy az egy erotikus regénysorozat lett, amiben minden más csak mellékszál. Mert hiába akarják nekem azt a könyvet politikai thrillerként eladni, soha nem a politikai szál volt benne a lényeg, hanem Igor és Liza egymásnak esései.

A Simlis is a Szigor világban játszódik, a hősnője Liza egy jó barátnője. És a cselekménybe is bevették az előző párost: a cselekmény napokkal az esküvőjük előtt játszódik, Liza része ennek a cselekményének is, mi több, egy nyomozás miatt Laura is képbe kerül, aki korábbi Lakatos regények hősnője. (Tudjátok, univerzumépítés is divat. Lakatos is összeköti a regényeit közös szereplőkkel. Sok a rokon a regények szereplői között, pl. Laura barátja Igor mostohatestvére.)

Az pozitív fejlemény, hogy most nem éreztem annyira erotika központúnak a regényt, mint a Szigort. Szó se róla, ebbe is sokat vannak ágyban – vagy éppen más helyszínen egymásban – de nem csak az a lényeg, hogy mi zajlik Éva és Ádám között.

A cselekménynek része, hogy Ádám csapata miben mesterkedik. Mert van itt emberrablástól kezdve zsarolásig minden. Azért nem megy át heist zsánerbe, de tudtam értékelni, hogy van más is, nem csak a szerelmi szál.

Ami különben egészen olvasható. Forró viszonyból indul. de Lakatos kibontja, hogy lesz belőle szerelem. Mert elkezdenek beszélgetni, megismerni egymást, és tényleg fontos részeket fednek fel magukból. Mindkettőnek vannak traumái, és az által találnak igazán egymásra, hogy ezeket osztják meg egymással. Ez a fontosabb, nem a közös ágy.

Lakatos stílusa még mindig jó, a kötet nagyon olvastatja magát. Bár bután hangzik, de sikerült szexin felépítenie ezt a viszonyt, amiben keményen flörtölnek, és legalább annyira jól szópárbajoznak a szereplők, mint szexelnek.

Még azért is jár a plusz pont, hogy nem tipikus, rózsaszín lányregényes happy end van a végén.

Ugyan visszasírom az első regények thriller és sorozatgyilkos szálait, ezt kibírtam.

 

Lakatos: Simlis – Mint erotikus thriller: 70% két erős karakter, egy kis bonyodalom, és egy modern love story.

Szubjektíven: 55% nekem kevesebb szex, több thriller elemmel jobban tetszene. A stílusa jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6714526306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása