Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. január 23. - BBerni86

Mert veszélyes túl kedvesnek lenni. Az önző embereknek áll a világ. (LaZebnik: Páros randi tesóknak)

 

Az ember egész életében készpénznek veszi a képmását, míg el nem jön a pillanat, mikor a szeme hiába keresi az ismerős vonásokat, csak egy idegen képét leli. Csupán akkor ismerheted meg az igazi rettenet és elbűvöltség érzetét, mikor ez az idegen hosszan rád néz, majd felemelkedik egy ismeretlen kéz, hogy megérintse az arcát, de a könnyed, hűvös és ijedt érintés a saját bőrödet simítja végig. (Martin: Az üvegvirág; IN: Éjvadászok)

 

Végül kicsavartam az ujjaimat, hogy benyomjam a defibrilláló ALT + CTRL + DEL kombinációt. Ez a mozdulat a fejemben olyan erősen kapcsolódik a bosszúság és a pánik érzetéhez, hogy automatikusan ezt kezdem ismételgetni, ha dugóban ülök, végtelen hosszú sorban állok, vagy a repülőm légörvénybe kerül… minden ilyen helyzetben. (Reid: A nulladik év)

 

  • Fegyvere van, Don.
  • Sok amerikainak van.
  • Nem hervasztana le? Egy olyan nő, akinek fegyvere van?
  • Azt hiszed, hogyha rosszul bánsz vele, hátba lő?

Ez, szégyellem bevallani, pontosan az a gondolat, ami megfordult a fejemben. (Reizin: Szerelem gombnyomásra)

 

Olvasta itt bárki a darabot? – kérdezi most. – Rómeó állhatatlan alak, minden szembejövő lányba belezúg. Ha ő és Júlia nem halnak meg, amint vége a kezdeti izgalomnak, rögtön keresett volna valaki mást. (…) Shakespeare gúnyt űz a béna kamaszokból, akik azt hiszik, a vágy maga a szerelem. (LaZebnik: Páros randi tesóknak)

 

Mint mondtam, hiú ábránd azt gondolnunk, hogy kézben tartjuk, irányítjuk az életünk eseményeit. (White: Az elveszett gyermek)

 

Minden éles helyzetet akkor tud megítélni az ember, ha benne van. (P. Gál: Gyilkosokkal szemtől szemben)

 

Túl kedves vagyok – mondom. – Komolyan, ez az egyik hibám. A tehetség nem minden. Szükség van némi könyörtelenségre is. vagyis talán nem pontosan könyörtelenségre, de képesnek kell lenni rá, hogy elintézzük a dolgokat. (Reizin: Szerelem gombnyomásra)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10014582772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása