Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. február 13. - BBerni86
  • Nézz már körbe, jóember, börtönbe zártak minket, ki tudja, meddig?
  • Ó, hát már úgyis régóta terveztem, hogy új fordítást készítek a Gyűrűk urához, nem tetszik a régi változat, végre időm is van rá.
  • Jóember, ebben a sötétben? – próbáltam józan érveket felsorakoztatni. – Egyáltalán, toll-papír van magánál?
  • Most mit kell itt a részleteken akadékoskodni? (Gaál: Második honfoglalás)

 

Vannak színházi, táj- meg portréfotósok. Ez a nyurga, mindig kócos törzsőrmesterlány azonban kizárólag erőszakos bűncselekmények halálos áldozatait örökítette meg a nyomozás és az öröklét számára. Méghozzá – és ebben a beosztásban ez nem volt közömbös – a rosszullét minden látható jele nélkül, pedig az ő kuncsaftjain az idegen kéz rendszerint alaposan rajta hagyta a nyomát. Képei még rendszerint kollégáiban is mély benyomást keltettek. „Fényképezzen téged is a Juci!” – így gonoszkodtak egymással a főkapon. (Kulcsár: Gyilkosság a Magyar Rádióban)

 

Állítólag a hatalom korrumpál… Arról viszont nem szól a fáma, milyen gyorsan! (Green: Az abszolút tökéletes izé)

 

A hazugság veszélyes, mint a kard. Csontig képes vágni. (Clayton: A szépség ára)

 

Rájöttem, hogy a tárgyak csupán tárgyak. Nem ezen múlik, kik vagyunk valójában. Felszínes csillogás, belső üresség, illúzió; ragyogás, ami vakká tesz az igazi értékekre. (Bliss: Gyógyító szerelem)

 

  • Csak az a baj, hogy a belénk kódolt ösztönök a mai, 21. századi világban már nem a megfelelő irányba hajtanak minket. (…)
  • A hősök tehát felszínes léhűtőkké, a tiszta nők pedig romlott lányokká váltak?
  • A régi világhoz képest igen. (Cooper: Bábok tánca)

 

Legelőször elvégeztem az aznapi papírmunkát, sajnos ezzel nincs mit tenni, hiába nem szereti az ember, a papírmunkát el kell végezni. (Gaál: Második honfoglalás)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8714623672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása