Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Gyerekkönyv sorozatok

2019. május 14. - BBerni86

5_3.png5: Kane krónikák - a Kane testvérek ritkán találkoznak, a fiút az apja neveli, a lányt a halott anyjuk családja. Most azonban össze kell fogniuk: az apjuk komoly bajban van! Fel kell ismerniük és megtanulni használni mágikus örökségük, és ősi egyiptomi varázslatokkal szembeszállni. Egy univerzumban a Percy Jackson szériával.

4: Artemis Fowl: Artemis egy zseniális bűnöző dinasztia 4_25.jpgleszármazottja. Az apja eltűnt, ő elő akarja keríteni, közben zseniális bűntényeket is kidolgoz. Pl. ő hisz a tündérekben, el is kap egyet, és még a kincsük is megszerzi. De amikor a világra veszélyek lesnek, képes összedolgozni a tündérekkel és többször is megmenti a világot.

3_27.jpg3: A vadonjáró tanítványa: középkori környezet, de annál egy fokkal mesésebb. Minden évben az elég idős gyerekeket beosztják egy mester mellé, aki szakmát tanít nekik. A kötet elmeséli, hogy lesz lovag Horácból, vadonjáró Willből. Mentenek hercegnőt, nyernek háborút, kémkednek. Izgalmas, fordulatos.

2: Hanga ás Várkony: egy Sherlock Holmes rajongó kislány költözik egy kis településre az édesanyjával. Jó 2_30.jpgbarátja lesz egy helyi fiú, Várkony. Ők ketten aztán mindenféle kalandba keverednek, mert a gonosz erők pont itt tesztelnék ördögi 1_21.jpgtalálmányaik. Hogy tűnnek el a kötelező olvasmányok, még a fejekből is? Milyen cukor tesz rabszolgává? Humoros, kalandos, szerethető, és még rajzok is jutnak a kötetekbe.

1: Időfutár - egy időn és téren átívelő kaland, amiben kamaszok keverednek bele egy időgép körüli hajszába. Aminek eredményeképpen eljutunk Mozart korába a Varázsfuvola bemutatójára, láthatjuk Róma égését Néró alatt, de a jövőbe is bele lehet esni. Sok humor, nagy ötletek, nagyon szimpatikus vagy nagyon álnok szereplők, letehetetlen elejétől a végéig. Nem véletlen, hogy már társasként és színdarabként is létezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr414822700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása