Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. június 12. - BBerni86

Ha meg fogok halni, akkor szeretnék élni egy kicsit előtte. Végül úgyis meghalok, de csak utána. (Lippincott: Két lépés távolság)

 

(...) a zsarnokság elől menekülni nem rossz, harcolni ellene még jobb, de mindent összevetve az ideális az, ha létre sem jöhet. (Rufin: Vad tengereken)

 

A szerelem ingyenes élvezet, ha működik, de ha elromlik, uzsorakamatot fizetsz a kellemes órákért. (Mitchell: Csontórák)

 

  • Nem félsz, hogy meglógok?

Egy álmos kacaj volt a válasz.

  • Sok sikert a sivatagban. (Chakraborty: Bronzváros)

 

Az otthon nem az a hely, amit sose hagysz el, kapitány, hanem ahova mindig visszatérhetsz. (DeConnick: Marvel kapitány)

 

Sir Arthur Conan Doyle-tól is kiéedemelte a címet, amire mindig is vágyott: Amerika Sherlock Holmesa.

Az viszont már kevésbé vallott Sherlock Holmesra, hogy Burns gyakran megvesztegette az esküdteket, állítólag egy gyanúsítottat is elrabolt, és rutinszerűen alkalmazta az orosz kémek piszkos technikáit. (Grann: Megfojtott virágok)

 

Hallottam mostanában háborús sokk szindrómaként is emlegetni - a megnevezés megfelelő, bár nem túl erőteljes figyelmeztetés azok számára, akik kezelni akarják. Biztosan akad számos, többé-kevésbé hatékony terápiás módszer, de ahhoz a végső orvosi bölcsességhez, miszerint jobb megelőzni, mint meggyógyítani, még nem sikerült felnőnie az emberiségnek. (Morgan: Törött angyalok)

 

A szex talán tényleg a halál ellenszere, de csak a fajnak kínál örök életet, nem az egyednek. (Mitchell: Csontórák)

 

Végtelen világok közt badarság végzetről beszélni, mégis reménykedem, hogy van olyan verzió, ahol boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak. Még akkor is, ha az nem az én verzióm. (Gallay-Nagy: Poison of Love)

 

Csak a legritkább esetben folyamodtunk őszinteséghez, márpedig anélkül nincs barátság. (Rufin: Vad tengereken)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714848594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása