Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

LaValle: Bölcsőrablók

2019. augusztus 11. - BBerni86

Apollo kevert családba született: afrikai bevándorló anya és fehér, amerikai apa fiaként. Ám az apja egy napon eltűnt, mintha soha nem is létezett volna. Meghalt, baleset érte, vagy csak elhagyta a feleségét és a fiát? Apollo 1_43.jpgfelvette az anyja nevét, és kizárta az apját a tudatából.

Megvolt a magához való esze, és egy napon a hivatása is megtalálta. Szerette a könyveket, felkutatni a régiségeket és különlegességeket, értékesíteni őket. Nem is tanult tovább, az utcai alkuk majd a saját vállalkozása tökéletesen kielégítette.

Majd az életébe lépett Emma, és vele a nagy szerelem. A nő kalandra vágyott, és hiába szerettek egymásba, tudták, hogy kevés időt tölthetnek együtt. A nő Dél-Amerikába vágyott humanitárius munkát végezni, csak pár hét, és elrepül. De azt az időt együtt töltik, és Apollo tudta, megtalálta az egyet, aki kell neki. Megvárta Emmát, bár ő hosszú ideig távol volt. Akinek ott voltak más kapcsolatai is, de semmi végzetes és komoly.

A kapcsolatuk lassan újra szárba szökkent, összeköltöztek, megesküdtek, és idővel a gyerekvállalás is szóba került. Emma teherbe esett, és megszületett Brian. Boldogok voltak, Apollo úgy érezte, az istenek segítik a lépteit. Szerencsés ember volt.

De Emma egyre fáradtabb volt, direkt kerülte a fiukat. Egyre megszállottabban viselkedett, és állította, Brian nem az ő fiuk. Lassan már a közelében sem bírt megmaradni. A helyzet odáig fajult, hogy Emma végzett a pár hónapos kicsivel, majd felszívódott. Apollo teljesen megkattant, gyászolt és keresni kezdte a feleségét. A közös barátokra úgy rátört, hogy le is csukták érte.

Leülte, és továbbra is válaszokat akart. Ahogy kijött a börtönből, Emma nyomában járt, egy új közösségre bukkant rá. Egy olyan valóságra, melyet időbe tellett feldolgoznia is. Megtudta, annak idején egy hajónyi ember, 2_52.jpgamikor Amerikába indultak új életet kezdeni, képtelen volt teljesen elszakadni az otthontól. Biztosítékot akartak. A troll jó szerencsét hoz, csak bele kell menni a mocskos alkujába. Ott egy férfi így tett. Áthozta a lényt magukkal. A családja ettől kezdve kénytelen volt őrnek lenni, és teljesíteni az alkut.

A troll családot akart, saját gyermeket. De mivel nem lehetett, emberi gyermeket próbált a sajátjaként nevelni. A család eleinte saját kicsinyeit áldozta fel: mert az ember gyerek egy idő után felbosszantja a lényt, aki végez velük. Majd kis idő múlva újabbat akar. De a jelenlegi generáció őre úgy döntött, olyan gyerekeket áldoz fel, akiknek különben sem lenne jó életük. Brian ugyan nem ez a kategória volt, de akkor nagyon kellett egy gyerek. Ő cserélte ki a gyerekeket, és az igazi fiút a troll barlangjába vitte.

Már Apollo is átlát a káprázaton, meglátja, amit Emma látott. A szörnyet, aki valóban nem a fiuk volt. A nőre is rábukkan, az erdőt járja, a troll nyomában jár. Vissza akarja kapni a fiát. Apollo már az egész családját vissza akarja kapni: a fiát, de a feleségét is. Együtt dolgoznak ki egy tervet.

Majdnem belehalnak, de kihozzák a fiukat a barlangból. Egymásba kapaszkodnak, és igyekeznek nem belegondolni abba, mi történt a gyerekkel és miket tanult ott. Hogy a gügyögése kísértetiesen hasonlít a troll hangjára. Apollo hálát ad magában, hogy esélyük van felnevelni, minden konfliktusért is előre hálás.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3615004580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása