Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. január 29. - BBerni86

Rajta, Alvie! Gondolkozz. Mit tenne Beyonce? Nino szabadon kószál. Nála van a Lambo meg a pénzes bőrönd. Én viszont Gloria Gaynor vagyok: egy túlélő. Ezért még megfizet. Bosszút állok, pont mint Hamlet. (Csak női kiadásban – Hamlette? Nem, ez úgy hangzik, mint az omlett.) Megtalálom, és kinyírom. Majd meglátjátok. Bárcsak ne lenne olyan erős… (Esposito: Bűn)

 

Holdak emelkednek föl és zuhannak, birodalmak erősödnek meg és hanyatlanak, még a csillagok is jönnek és mennek, de olyasmi is akad, ami állandó, és noha a fajtánk története folyamatosan alakul, változik, közben mindig ugyanaz marad. (Lawrence: Szent nővér)

 

A világ mindenség mindig furcsább volt, mint az ember gondolta volna. Néha csodákkal volt tele. Néha borzalmakkal. (Corey: Tiamat dühe)

 

Egyikünk sem tudja megjósolni, milyen sors vár rád. Az élet nem csupa vidámság. Van úgy, hogy napról napra csak végigküzdjük magunkat rajta. (Golden: Egy gésa emlékiratai)

 

– A párban végzett munka rengeteg alkalmat kínál a kölcsönös megértés kialakításához.
Bólintottam.
A párban végzett munka rengeteg alkalmat kínál partnered megöléséhez.
Ezt persze nem mondtam ki. (Lukjanyenko: KváZi)

 

Nincsenek félreértések ott, ahol a helyzet fekete és fehér. Csak ott vannak, ahol a szürke valamely árnyalata van, ahol ugyanannak a nyavalyás dolognak két különböző leírása létezik. (Burke: Egy feleség dolga)

 

Két patak lehet, hogy egy forrásból származik, míg az egyik tiszta, a másik mocskos – felelte gyorsan a lány. (Doyle: A Fehér Sereg)

 

– Ám meg kell jegyeznem, a hullagyalázás már igen messze van a neveltetésemtől!
– Nézd más szemszögből! Nem hullát gyalázunk, hanem azt a látszatot keltjük, hogy valaki hullát gyalázott!
– Ja, így mindjárt mást! – emelte ég felé a két kezét a suhanc, aztán megtörten legyintett. (Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló)

 

Marionetta: Lekötelezne Flosky úr, ha egyszerű kérdésemre egyszerű választ adna.
Flosky úr: Ez lehetetlen, kedves O'Carroll kisasszony. Soha életemben nem adtam egyszerű választ egyetlen kérdésre sem. (Peacock: Nightmare Abbey)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4315416290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása