Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Taylor: Fény a sötétségben

2020. február 16. - BBerni86

Lexie megérkezik Észak-Írországba, de nagyon hamar rossz érzése van a kisvárostól és a kastélytól is, hiába fekszik gyönyörű helyen és mutatós. Mintha már járt volna itt, minden ismerős neki. Emlékei vannak innen.

Egy elszólásból jön rá, egy itt meghalt nőre hasonlít döbbenetesen. Ahogy utána mer kérdezni, kiderül, az anyja lányként szülte őt, és ide költözött. Állást kapott, szeretetben nevelte a kis Lexie-t, és lekoptatta a férfiakat, akik rajzottak körötte. Ám egyszer rejtélyesen eltűnt, máig nem tudni, ki gyilkolta meg és miért. A testvére kapta meg a sp1_8.jpgkislányt, aki az Államokba költözött vele. Lexie már csak rá emlékszik, de ezek sem jó emlékek. Az anyjának hitt nagynénje drogos volt, aki túladagolásban halt meg. Majd nevelőszülők jöttek, akiket megszeretett, és akiket elvesztett egy autóbalesetben. Ettől kezdve nem volt otthona, árvaházban nőtt fel. Ki akarja deríteni, mi történt az anyjával, ki ő.

A kastélyban száll meg Grayson Fitzgerald is, Lexie főnökének nagy riválisa, aki szintén a kastélyt akarja. Neki erre azonban nem üzleti, személyes oka van: ő a várúr egyetlen fia, csak éppen törvénytelen gyerek. Az ő gyerekkora is terhelt: az apja nem ismerte el, noha nyilvánvaló volt, hogy a nő tőle terhes. Az asszony később férjhez ment, és a fia teher lett neki, akit intézetbe passzolt le, nyaranta pedig a vér szerinti apjánál volt. Grayson a nénjét és nagyanyját mélyen szereti is, nekik akarja biztosítani az otthonuk és ezért venné meg a kastélyt. Sikeres is azért lett, mert már kamaszként látta, az apja életvitele és felelőtlensége egyszer az örökségébe, a kastélyba fog kerülni. De az apja ellenséges vele, és inkább egy idegennek adná el a kastélyt.2_13feny_a_sotetsegben.jpg

Nem érti Lexie sem, miért. Fél szavakból annyit tud kihámozni, a főnöke valamivel sakkban tartja Grayson apját.

Grayson különben is titkolózik: a nénje igyekszik távol tartani a lánytól. Van a kastélyban egy titok, ami miatt átépítést sem akarnak engedni, amiért Grayson esténként kutat. A nagymama lázas beszédéből azt is sejteni lehet, valahogy Lexie anyja is a rejtély része.

Grayson nagyon próbál is távolságot tartani a lánytól, de tagadhatatlanul vonzódnak egymáshoz. Mindketten küzdenek az érzéseik ellen, de egy ponton már nem megy nekik. Viszonyt kezdenek, bár Grayson pontosan tudja, az igazat nem mondhatja el a lánynak.

A zárásban a kastélyból kizuhanó Lexie alakja tűnik fel, akit Grayson próbál megtartani. Jövő, jelen, mikor és miért? A folytatásból kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3215471932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása