Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Fantasy

2020. április 21. - BBerni86

r5_31.jpg5: Weeks: Fényhozó – sorozat – a Prizma a leghatalmasabb színmágus a világon, minden színmágia ura és a rend őrzője. De belőle csak egy lehet. Amikor egy testvérpár mindkét tagja prizmának született, elkerülhetetlen volt a háború. De már hosszú évek óta béke honol, ha ez a béke súlyos titkokra is épült. Felbukkan azonban egy fiú, és vele a titkok is kezdenek felszínre kerülni. Elkerülhetetlennek tűnik egy újabb háború és ármányok sorozata a hatalomért.r4_38.jpg

4: Chakraborty: Bronzváros – Nahri szegénynek született, és küzdenie kellet az életben maradásért. Csalásokból, a varázslat tettetéséből tartotta fenn magát. Ám az élete a feje tetejére áll, amikor megidéz egy dzsinn harcost, aki magával viszi a dzsinnek városába. Ott is az életéért kell küzdenie: egy kihaltnak hitt dzsinn család sarjaként rajta is áll, sikerül-e megdönteni a jelenlegi rendszert és valami egyenlőbbet létrehozni helyette.

r3.png1: Sanderson: Ködszerzet – ezer éve, hogy az Uralkodó zsarnoksága tart és minden ember élete az ő játéka. Ám most először megjelenik valaki, aki képes küzdeni ellene és zseniális tervet sző a megdöntésére. Kelsier imádott felesége halála után, megtörten egy bányában felfedezi magában a ködszerzetek erejét, és az ellenállás vezérévé válik. Nem sejtheti, hogy az általa felkarolt, fiatal ködszerzet lány hogyan változtatja majd meg a világ sorsát.

1: Tolkien: A Gyűrűk ura – a hobbitok nem harcosok. Békés, földművelő apró lények. Most azonban hatalmas r2_46.jpgünnepségre készülnek, Bilbó születésnapjára. Ő kihasználja az alkalmat, hogy varázsgyűrűjét unokaöccsére hagyva újabb kalandra induljon a tündékhez. Az a gyűrű viszont több, mint aminek látszik. A Gonosz eszköze az uralomhoz. El kell pusztítani, vagy eljön a sötétség kora. Tündék, törpék, emberek és hobbitok fognak össze egy küldetésre, r1_45.jpgmelynek végére visszatérhet az igaz király és a gonosz hatalmát megtörik.

1: Gemmell: Rigante – ciklus: a rigante büszke és nemes harcos nép. Connavar nem uralkodónak született, de értelmi és fizikai képességei, egy jó házasság magasra emelik. Bár sok mindent fel kell áldoznia, népe igaz vezérévé és védelmezőjévé válik. Egyetlen és megtagadott fia mélyről küzdi fel magát, hogy a helyére léphessen. Az utódaikra még kegyetlenebb harc vár: nem csak a népük szabadságáért kell majd harcolniuk, de egyenesen istenek és a végzet játékát kell túlélniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5515627758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása